Ľahké nákladné autá v Rakúsku vykázali vyššie prepravné výkony než kamióny

NETKY.SK • 5 Máj 2016, 13:09 • 2 min
Ľahké nákladné autá v Rakúsku vykázali vyššie prepravné výkony než kamióny

VIEDEŇ - Obľuba nákupov cez internet na úkor návštev v kamenných predajniach podporuje prepravu ľahkými nákladnými vozidlami s celkovou hmotnosťou pod 3,5 tony.

slovakia

left justify in out

Ich prepravný výkon v Rakúsku vlani dosiahol zhruba 2,3 miliardy tonokilometrov (tkm), čo v porovnaní s rokom 1990 predstavuje dvojnásobok. Informovala o tom agentúra APA. Preprava ťažkými nákladnými vozidlami s najvyššou prípustnou hmotnosťou od 3,5 tony do 18 ton naproti tomu medziročne vzrástla len o 5 % na 2 miliardy tkm.

 

Ľahké nákladné vozidlá pritom vykazujú horšiu ekologickú bilanciu. Priemerné emisie oxidu uhličitého (CO2) na jeden tonokilometer dosahujú 705 gramov, čo je 5,5-násobok emisií kamióna s celkovou hmotnosťou nad 18 ton. Odborníci preto žiadajú vládu, aby ponúkla viac stimulov na podporu predaja elektrických nákladných vozidiel.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies