Lagardová zrejme zostala bez vážnych súperov na post šéfky MMF

NETKY.SK • 11 Február 2016, 17:37 • 2 min
Lagardová zrejme zostala bez vážnych súperov na post šéfky MMF

BRUSEL - Generálna riaditeľka Medzinárodného menového fondu (MMF) Christine Lagardová je zrejme jedinou kandidátkou na vedenie MMF a pred júlovými voľbami má prakticky istý druhý mandát na čele tejto inštitúcie.

slovakia

left justify in out

Upozornili dnes francúzske a belgické médiá s odvolaním sa na komuniké MMF.

 

Lagardová bola vymenovaná do čela MMF v júli 2011 na päť rokov. V júli tohto roku jej mandát vyprší, no je viac ako isté, že získa aj druhý mandát.

Belgická televízna stanica RTBF dnes upozornila, že bývalá francúzska ministerka hospodárstva svoju nomináciu oficiálne predložila už 22. januára a odvtedy dostala veľkú podporu nielen zo strany krajín EÚ, ale priaznivo sú jej naklonené aj USA, krajiny Latinskej Ameriky, má podporu Číny a najnovšie aj Ruskej federácie.

 

MMF, ktorý zastrešuje 188 členských štátov, oznámil, že v stredu o polnoci uplynula lehota na podávanie prihlášok na post generálneho tajomníka. Zatiaľ podľa RTBF nie sú známe ďalšie mená, ktoré by mohli ohroziť Lagardovej kandidatúru.

 

Pred piatimi rokmi najväčším vyzývateľom francúzskej političky na post šéfa MMF bol guvernér centrálnej banky Mexika Agustín Carstens.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies