Lagardová varuje: Ukrajine hrozí strata podpory MMF

NETKY.SK • 10 Február 2016, 15:28 • 2 min
Lagardová varuje: Ukrajine hrozí strata podpory MMF

KYJEV - Ukrajina musí uzákoniť sľúbené reformy a eliminovať korupciu, inak stratí podporu Medzinárodného menového fondu (MMF).

slovakia

left justify in out

Uviedla to v stredu šéfka inštitúcie Christine Lagardová, ktorá vyjadrila znepokojenie nad nedostatočným úsilím v boji proti korupcii a vplyvu privilegovaných záujmov na tvorbu hospodárskej politiky.

 

"Bez zásadného nového úsilia s cieľom oživiť reformy systému vládnutia a bojovať proti korupcii je ťažko predstaviteľné, aby mohol program podporovaný MMF fungovať a byť úspešný," uviedla vo vyhlásení Lagardová. Bez reforiem podľa nej hrozí návrat k zlyhanej ekonomickej politike, ktorá charakterizovala novodobú históriu krajiny.


Fond schválili Ukrajine úverový program v celkovej výške 17,5 mld. USD. Kyjev od októbra čaká na tretiu splátku úveru v sume 1,7 mld. USD. Tú mu fond zadržiava pre pomalé alebo oneskorené zavádzanie reforiem. Vnútropolitická nestabilita sa vystupňovala minulý týždeň po demisii ukrajinského ministra hospodárstva Aivarasa Abromaviciusa. Pod jeho konanie sa popísala frustrácia z blokovania hlavných vládnych reforiem v parlamente.

(1 EUR = 1,1236 USD)


ku;dn



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies