Lagardová sa nebude uchádzať o funkciu predsedníčky Európskej komisie

NETKY.SK • 6 Jún 2014, 13:36 • 2 min
Lagardová sa nebude uchádzať o funkciu predsedníčky Európskej komisie

LONDÝN - Šéfka Medzinárodného menového fondu (MMF) Christine Lagardová vylúčila, že by mohla byť potenciálnou kandidátkou na funkciu predsedu Európskej komisie (EK), pretože chce do konca funkčného obdobia zotrvať na svojej súčasnej pozícii, napísala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Nie som kandidátkou a kandidátkou nie som preto, že nie som bez práce," uviedla Lagardová na tlačovej konferencie v Londýne.
     

"Je to práca, o ktorej si náhodou myslím, že je v tejto chvíli pomerne dôležitá a v čase, keď som sa o ňu uchádzala, ma Británia láskavo podporila. Musím v nej pokračovať a musím ju dokončiť," uviedla ďalej Lagardová. "Ako by povedal môj mladší syn: Mami, keď niečo začneš, musíš to aj dokončiť," dodala Lagardová.
     

O budúcom šéfovi Európskej komisie by mali rozhodnúť premiéri a prezidenti členských štátov na nadchádzajúcom summite EÚ 26. a 27. júna v Bruseli. Následne bude o navrhnutom kandidátovi hlasovať Európsky parlament na plenárnom zasadnutí v Štrasburgu v polovici júla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies