Lagardeová vyzvala grécku opozíciu, aby pomohla odvrátiť krízu

NETKY.SK • 29 Jún 2011, 09:29 • 2 min
Lagardeová vyzvala grécku opozíciu, aby pomohla odvrátiť krízu

Lagardeová vyzvala grécku opozíciu, aby pomohla odvrátiť krízu

slovakia

left justify in out

img

Francúzska ministerka financií Christine Lagardeová, ktorú dnes vymenovali za novú šéfku Medzinárodného menového fondu (MMF), vyzvala grécku opozíciu, aby podporila vládu pri presadzovaní nových úsporných opatrení. Oznámila to agentúra Reuters.
      "Mám jeden odkaz, ktorý sa týka Grécka. Vyzývam grécku politickú opozíciu, aby v duchu národnej jednoty podporila vládu, ktorá je momentálne pri moci," povedala Lagardeová v televízii TF1 krátko po oznámení jej vymenovania. Podľa Lagardeovej najhorším scenárom pre Grécko by bol jeho odchod z eurozóny, ktorému treba zabrániť za každú cenu. Lagardeová sa funkcie šéfky MMF ujme 5. júla.
      Grécky parlament má v stredu hlasovať o prijatí balíka úsporných opatrení, ktoré žiadajú MMF a EÚ výmenou za poskytnutie finančnej pomoci.
      Poslanec gréckej vládnej socialistickej strany, ktorý bol proti plánovaným opatreniam, si svoj postoj rozmyslel a vyhlásil, že návrh podporí. Rozhodnutie Thomasa Robopulosa zvýšilo šance na prijatie balíka úsporných opatrení. "Rozhodol som sa hlasovať za plán, lebo národné záujmy sú dôležitejšie ako naša dôstojnosť," povedal agentúre Reuters.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona