Lagardeová: Voľby vo Francúzsku sú dôležité pre osud eurozóny a jej stabilitu

NETKY.SK • 18 Apríl 2017, 13:00 • 2 min
Lagardeová: Voľby vo Francúzsku sú dôležité pre osud eurozóny a jej stabilitu

PARÍŽ - Francúzske prezidentské voľby zvyšujú globálnu politickú neistotu, keďže kladú niekoľko otázok týkajúcich sa budúcnosti eurozóny. V rozhovore pre popredné európske denníky to povedala šéfka Medzinárodného menového fondu (MMF) Christine Lagardeová.

slovakia

left justify in out

Podľa Lagardeovej sa zvyšujú obavy týkajúce sa výsledku prezidentských volieb vo Francúzsku. Šéfka MMF uviedla, že v posledných mesiacoch dostávala v každej krajine, ktorú navštívila, znepokojené otázky týkajúce sa francúzskych volieb. Dodala, že predvolebné diskusie tiež majú negatívny vplyv na dôveru v eurozónu a jej stabilitu.

 

Výsledok francúzskych prezidentských volieb je mimoriadne dôležitý, keďže Francúzsko je druhou najväčšou ekonomikou eurozóny a tiež preto, že niektorí kandidáti sa v predvolebnom súboji vyprofilovali ako odporcovia spoločnej meny.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies