Lafata pri streleckej chuti, blysol sa už dvoma hetrikmi

NETKY.SK • 30 Júl 2014, 09:51 • 2 min
Lafata pri streleckej chuti, blysol sa už dvoma hetrikmi

PRAHA - Futbalisti Sparty Praha sa môžu v pohárovej Európe zatiaľ spoľahnúť na útočníka Davida Lafatu a jeho strelecký apetít. Tridsaťdvaročný český reprezentant sa v predkolách Ligy majstrov 2014/2015 blysol už dvoma hetrikmi a súperom nastrieľal dokopy osem gólov.

slovakia

left justify in out

Lafata v druhom predkole LM nasúkal doma estónskej Levadii Tallinn päť gólov pri víťazstve "rudých" 7:0 a vyrovnal tak strelecký rekord súťaže. V utorňajšom prvom zápase 3. predkola sa podieľal na výhre nad švédskym Malmö FF (4:2) tromi presnými zásahmi. Napriek tomu po stretnutí vyhlásil, že sa necíti byť v životnej forme. "To musia posúdiť iní. Ja si myslím, že skôr nie. Bodaj by to bolo ešte lepšie," citovali Lafatu české médiá.

 

Trojnásobný najlepší strelec Gambrinus ligy (2010/2011, 2011/2012 a 2012/2013) a zároveň najlepší kanonier v histórii najvyššej českej súťaže dal proti Malmö prvý gól hlavou, druhý z dorážky a tretí opäť hlavičkou. Najmä vďaka nemu Sparta otočila polčasový výsledok 1:2 na 4:2, čo dáva českému majstrovi pred odvetou na švédskej pôde solídne vyhliadky na postup. "Na prvý gól mi krásne prihral Dočkal, druhý som do siete doklepával a pri treťom ma našiel zasa Hušbauer. Dali sme síce štyri góly, ale doma by sme dva nemali dostať. Sami sme si zavarili a urobili si to ťažké. Vôbec nám nevyšiel začiatok. Potom sme sa síce zdvihli a ako-tak to skóre vylepšili, ale tie dva inkasované góly nás môžu mrzieť. Škrie ma to," priznal.

 

Ako Lafata ďalej prezradil, pred zápasom mal na raňajky buchty a práve z nich bol taký hladný po góloch. "Do každého zápasu idem s tým, že chcem dať čo najviac gólov. Ale nie vždy sa to podarí. Aspoň že sme to dnes otočili. V závere sme mali šance aj na piaty gól, ale to by sme chceli asi už veľa," povedal. Pred odvetou v Štokholme je podľa neho všetko otvorené. "Radšej by som bol, keby sme vyhrali 2:0 a ja nemal žiadny hetrik. Ale vlani sme leteli do Švédska ešte s horším výsledkom (2:2 s Häckenom v Európskej lige), teraz to vyzerá lepšie. Musíme tam dať gól," dodal Lafata.

 

Sparta Praha - Malmö FF 4:2

 

 

Sparta Praha - FC Levadia Talinn 7:0

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies