Ľady na Kysuci sa plynule preplavili do Hričovskej priehrady

NETKY.SK • 1 Marec 2012, 07:47 • 2 min
Ľady na Kysuci sa plynule preplavili do Hričovskej priehrady

ady na Kysuci sa plynule preplavili do Hričovskej priehrady - Slovensko Ľady na rieke Kysuca sa dnes popoludní pohli a plynule preplavili cez sútok Kysuce a Váhu až do Hričovskej priehrady. TASR o tom informoval manažér pre mediálnu komunikáciu Slovenskéh

slovakia

left justify in out

img

Ľady na rieke Kysuca sa dnes popoludní pohli a plynule preplavili cez sútok Kysuce a Váhu až do Hričovskej priehrady. TASR o tom informoval manažér pre mediálnu komunikáciu Slovenského vodohospodárskeho podniku (SVP), š. p., Pavel Machava.
      „Predpokladáme, že súvislé zamrznuté plochy, ktoré sme videli dnes ráno, už zajtra na Kysuci nebudú. Hladina stúpla, prietok bol vyšší a ľady sa rozrušili natoľko, že sa dokázali preplaviť. Podľa toho, čo nám hlásia naši pracovníci, sa preplavujú bez problémov a nedošlo k žiadnemu zahataniu mostov ani vybreženiu,“ konštatoval Machava.
      Zdôraznil, že opatrenia SVP sa ukázali ako potrebné. „Rozrušovanie ľadov ťažkou technikou, vrátane utorkového odstrelu, ktorý mal za cieľ rozrušiť súvislý ľadový pás a vytvoriť prietokový profil, všetky tieto opatrenia sa ukázali ako potrebné,“ dodal Machava.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies