Lady Gagu hospitalizovali: Výšková choroba nie je vtip!

NETKY.SK • 7 August 2014, 17:22 • 2 min
Lady Gagu hospitalizovali: Výšková choroba nie je vtip!

USA - Americká speváčka Lady Gaga skončila v stredu 6. augusta v nemocnici. Dôvodom jej hospitalizácie bola výšková choroba, ktorá sa u nej prejavila po koncerte v Denveri.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťosemročná rodáčka z New Yorku o tom informovala prostredníctvom služby Instagram. „Výšková choroba nie je vtip,“ pripísala interpretka k fotografii, na ktorej má nasadenú kyslíkovú masku.

 

Výškovú chorobu spôsobuje zmena tlaku vzduchu a následný nedostatok kyslíka. Príznakmi sú napríklad bolesti hlavy, kašeľ, bolesť na hrudníku, zvracanie či celková slabosť. Ťažkosti sa môžu prejaviť aj šesť až 48 hodín po dosiahnutí danej výšky, pri zodpovednom prístupe zvyčajne ustúpia do dvoch dní. 

 

Lady Gaga, vlastným menom Stefani Joanne Angelina Germanotta, sa preslávila skladbami Just Dance a Poker Face z debutového albumu The Fame (2008). Na konte má päť Grammy, pričom dve z nich si vyslúžila vďaka skladbe Bad Romance pochádzajúcej z EP The Fame Monster (2009). Z druhého albumu Born This Way (2011) pochádzajú single Born This Way, Judas, Edge Of Glory, You And I a Marry The Night. Začiatkom novembra 2013 vydala tretiu štúdiovku Artpop. Lady Gaga predala celosvetovo približne 24 miliónov kópií albumov a 125 miliónov kópií singlov. Magazín Forbes ju označil za najvplyvnejšiu celebritu roka 2011 a v roku 2012 ju zaradil medzi najmocnejšie ženy sveta. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona