Lady Gaga opäť vyjadrila podporu Keshi

NETKY.SK • 19 Máj 2016, 17:25 • 2 min
Lady Gaga opäť vyjadrila podporu Keshi

BRATISLAVA - Americká speváčka Lady Gaga vyslovila podporu kolegyni Keshi po tom, čo vydavateľstvo Kemosabe Records patriace producentovi Dr. Lukeovi, s ktorým sa Kesha súdi, odvolalo povolenie, vďaka ktorému mohla 29-ročná interpretka zaspievať na odovzdávaní Billboard Music Awards.

slovakia

left justify in out

Tridsaťročná Lady Gaga reagovala na udalosť prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter. "Nie je zvláštne, že je legálne vlastniť takýmto spôsobom ženu? Počuj Uršuľa, chceme jej hlas späť," napísala rodáčka z New Yorku, prirovnávajúc Dr. Lukea k čarodejnici z animovaného filmu Malá morská víla (1989). Lady Gaga podporila Keshu aj v minulosti.


Kesha mala vystúpiť na spomínanom podujatí, ktoré sa bude konať v nedeľu 22. mája v T-Mobile Arene v Las Vegas. Interpretka, ktorá má na konte albumy Animal (2010) a Warrior (2012), na odvolanie povolenia reagovala prostredníctvom fotografie na službe Instagram, ku ktorej napísala, že vystúpenie nemalo nič spoločné s jej súdnymi procesmi. "Bola som nadšená, že si uctím Boba Dylana vystúpením s coververziou jeho piesne It Ain't Me, Babe na tohtoročných cenách Billboard. Som veľmi smutná a je mi to ľúto, že to nemôžem urobiť. Len som chcela, aby bolo úplne jasné, že toto vystúpenie bolo o tom, ako si uctím jedného z mojich najobľúbenejších pesničkárov všetkých čias a nemalo nič spoločné s Dr. Lukeom," uviedla. Zároveň dodala, že len chcela vzdať hold umelcovi, ku ktorému vzhliadala a následne poďakovala za podporu.


Rodáčka z Los Angeles podala predvlani žalobu na Dr. Lukea, pričom ho obvinila zo sexuálneho zneužitia a následného fyzického, verbálneho a emocionálneho týrania, pričom sa tieto udalosti mali začať krátko po tom, čo ako 18-ročná podpísala zmluvu s jeho vydavateľstvom Kemosabe Records. Následne preto požiadala súd, aby ukončil jej kontrakt s vydavateľstvom, v čom jej súd vo februári nevyhovel.

 

Začiatkom apríla takmer všetky body z Keshinej žaloby pre nedostatočné dôkazy zamietol. Samotný producent, vlastným menom Lukasz Sebastian Gottwald, obvinenia speváčky odmieta, pričom na ne zareagoval protižalobou. V nej speváčku a jej matku Pebe Sebert obvinil z porušenia zmluvných podmienok a urážky na cti.


Lady Gaga, vlastným menom Stefani Joanne Angelina Germanotta, sa preslávila skladbami Just Dance a Poker Face z debutového albumu The Fame (2008). Na konte má šesť cien Grammy, pričom dve z nich si vyslúžila vďaka skladbe Bad Romance z EP The Fame Monster (2009).

 

Z druhého albumu Born This Way (2011) pochádzajú single Born This Way, Judas či Edge Of Glory. Začiatkom novembra 2013 vydala štúdiovku Artpop a o necelý rok neskôr sa do predaja dostal album Cheek To Cheek, ktorý nahrala so spevákom Tonym Bennettom.

 

Lady Gaga predala celosvetovo približne 27 miliónov kópií albumov a 145 miliónov kópií singlov. Magazín Forbes ju označil za najvplyvnejšiu celebritu roka 2011 a viackrát ju zaradil medzi najmocnejšie ženy sveta.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies