Lady Gaga dostane od Yoko Ono mierovú cenu

NETKY.SK • 7 Október 2012, 18:53 • 2 min
Lady Gaga dostane od Yoko Ono mierovú cenu

Lady Gaga dostane od Yoko Ono mierovú cenu - Celebrity Americká speváčka Lady Gaga si v islandskom Reykjavíku prevezme mierové ocenenie LennonOno Grant For Peace, ktoré jej 9. októbra odovzdá vdova po hudobníkovi Johnovi Lennonovi Yoko Ono.

slovakia

left justify in out

img

Americká speváčka Lady Gaga si v islandskom Reykjavíku prevezme mierové ocenenie LennonOno Grant For Peace, ktoré jej 9. októbra odovzdá vdova po hudobníkovi Johnovi Lennonovi Yoko Ono. Kontroverzná hviezda daruje finančnú odmenu, ktorá je súčasťou tejto pocty, nadácii Eltona Johna bojujúcej proti AIDS. "Lady Gaga je jednou z najvýznamnejších umelkýň týchto čias. Okrem toho je tiež aktivistkou, ktorá svojím umením prispieva k lepšej komunikácii na svete. Oceňujeme ju za jej aktivizmus a tiež za to, ako jej album Born This Way zmenil mentálnu mapu sveta a ako sa vďaka nemu zaoberáme budúcnosťou, ktorá je zrazu už tu," vyhlásila Yoko Ono, ktorá na ceremoniáli v deň narodenín svojho manžela v Reykjavíku už tradične rozsvieti Imagine Peace Tower. Lady Gaga bojuje za práva lesieb, gejov, bisexuálov a transsexuálov a založila nadáciu Born This Way, ktorá pomáha mladým a jej cieľom je zabrániť šikane, posilniť ich sebavedomie či pomôcť im s hľadaním práce. Speváčka sa angažuje i v boji proti AIDS a tiež finančne prispieva mnohým charitatívnym organizáciám.
   LennonOno Grant For Peace dostane aj spisovateľ John Perkins a posmrtne ho udelia mierovej aktivistke Rachel Corrie a spisovateľovi Christopherovi Hitchensovi. Tejto pocty sa dostalo i ruskej punkovej skupine Pussy Riot, ktorej tri členky za "výtržníctvo motivované náboženskou nenávisťou" odsúdili na dva roky väzenia. Grant im Yoko Ono odovzdala už v septembri na špeciálnom ceremoniáli v New Yorku, kde ho prevzal manžel uväznenej Nadeždy Tolokonnikovovej. Peniaze chcú využiť na to, aby im pomohli dostať sa na slobodu.

Zdroj: SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies