Lady Gaga dostane cenu Jane Ortner od Múzea Grammy

NETKY.SK • 5 Február 2016, 12:35 • 2 min
Lady Gaga dostane cenu Jane Ortner od Múzea Grammy

BEVERLY HILLS - Múzeum Grammy ocení americkú speváčku Lady Gaga za vzdelávanie prostredníctvom umenia. Šesťnásobná držiteľka Grammy si Jane Ortner Artist Award udeľovanú za venovanie sa vzdelávaniu prostredníctvom umenia prevezme 4. apríla na slávnostnom obede Jane Ortner Education Award v Beverly Hills.

slovakia

left justify in out

Pripojí sa tak k Johnovi Legendovi, Janelle Monáe a Jacksonovi Brownovi, ktorým toto ocenenie udelili v minulosti. Okrem toho 29-ročná interpretka na ceremónii vystúpi, ako aj už spomínaný Legend.


"Ohromný vplyv, ktorý má Lady Gaga na umelcov a fanúšikov začal na silnom vzdelávacom základe. Jej kariéra vyznačujúca sa neobyčajným talentom a kreativitou je jedným z najinšpirujúcejších príbehov v hudbe," uviedol v stanovisku výkonný riaditeľ Múzea Grammy Bob Santelli. Ceny Jane Ortner vznikli v spolupráci múzea a Charlesa B. Ortnera, člena rady múzea, advokáta špecializujúceho sa na zábavný priemysel a manžela zosnulej učiteľky, po ktorej sa ocenenia volajú.

 

Múzeum ich každoročne udeľuje vybraným učiteľom a umelcom za vzdelávanie prostredníctvom hudby. Výťažok z podujatia poputuje na rozvíjanie programu Jane Ortner Education Award, ktorý ponúka profesionálne rozvojové semináre pre učiteľov, online knižnicu vzdelávacích osnov zahŕňajúcich hudbu, ako aj ďalšie iniciatívy hudobnej výchovy múzea. Prvá slávnostná ceremónia Jane Ortner Education Award sa uskutočnila 16. júla 2014 a otvorila ju americká prvá dáma Michelle Obama, ceny však odovzdávali už od roku 2011.


Lady Gaga, vlastným menom Stefani Joanne Angelina Germanotta, sa preslávila skladbami Just Dance a Poker Face z debutového albumu The Fame (2008). Na konte má šesť cien Grammy, pričom dve z nich si vyslúžila vďaka skladbe Bad Romance z EP The Fame Monster (2009). Z druhého albumu Born This Way (2011) pochádzajú single Born This Way, Judas či Edge Of Glory. Začiatkom novembra 2013 vydala štúdiovku Artpop a o necelý rok neskôr sa do predaja dostal album Cheek To Cheek. Lady Gaga predala celosvetovo približne 28 miliónov kópií albumov a 140 miliónov kópií singlov. Magazín Forbes ju označil za najvplyvnejšiu celebritu roka 2011 a viackrát ju zaradil medzi najmocnejšie ženy sveta. Tento rok získala Zlatý Glóbus za herecký výkon v piatej sezóne hororovej antológie American Horror Story (2011) s podtitulom Hotel.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies