Ľadovec v talianskych Alpách vydal telesné pozostatky padlého vojaka monarchie

NETKY.SK • 12 August 2015, 18:39 • 2 min
Ľadovec v talianskych Alpách vydal telesné pozostatky padlého vojaka monarchie

TRENTO - Telesné pozostatky vojaka, ktorý prišiel o život v prvej svetovej vojne, vyzdvihli z ľadovca neďaleko priesmyku Gavia v talianskych Alpách v nadmorskej výške asi 3100 metrov.

slovakia

left justify in out

Kosti zosnulého sa objavili po tom, čo roztápanie ľadovca nabralo na intenzite v dôsledku horúčav uplynulých týždňov, informovala dnes talianska tlačová agentúra AGI, ktorej správu sprostredkovala rakúska APA.

 

Experti sa domnievajú, že príslušník ozbrojených síl rakúsko-uhorskej monarchie prišiel o život pri bitke o San Matteo v septembri 1918, ktorá je označovaná v súvislosti s dejiskom ležiacim v nadmorskej výške 3684 metrov za "najvyššie položenú bitku" všetkých čias.

 

Vojaka pochovajú na cintoríne v San Rocco, kde našli miesto posledného odpočinku aj iní padlí z radov rakúsko-uhorských ozbrojených síl.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies