Ľadovec na Dachsteine prelomový, Kuzminová s mužmi i ženami

NETKY.SK • 10 Október 2014, 13:23 • 2 min
Ľadovec na Dachsteine prelomový, Kuzminová s mužmi i ženami

BANSKÁ BYSTRICA - Menší prevrat v slovenskom biatlone nastane od nedele na rakúskom Dachsteine, tradičnom mieste prvého predsezónneho sústredenia na ľadovci. Spolu s Kuzminovou a slovenskými mužmi si zatrénujú aj ženy a Nasťa sa na takéto výnimočné prepojenie dosť teší.

slovakia

left justify in out

"Ženský kolektív mi v predchádzajúcich rokoch veľmi chýbal. Navzájom sa namotivujeme a schuti zatrénujeme. Aj v novembri prvý sneh plánujem s dievčatami a podľa podmienok si vyberieme miesto sústredenia, či poletíme do Nórska, alebo budeme hľadať ďalšie možnosti."
     

V programe Svetového pohára sa hlási absolútna novinka, preteky dvojčlenných miešaných štafiet. Anastasia Kuzminová: "Biatlon bude opäť zaujímavejší, aj keď si to vyžiada väčší nápor na sily. Otvoria sa možnosti pre ďalšie krajiny, diváci si asi prídu na svoje."
     

Leto bolo pre Kuzminovú pokojnejšie, začínala regeneráciou, pokračovala na Novom Zélande s dlhším pobytom. "Záver leta som strávila v rodnom Ťumene a MS v letnom biatlone nedopadli zle, teraz na mňa čaká pokračovanie. Rodina, fanúšikovia, ľudia z blízkeho a ďalekého okolia ma v rodisku povzbudzovali na veľkolepom štadióne. Ťumeň som spojila aj s menšími oslavami môjho narodeninového jubilea, posedela si v záhrade, nadýchala sa sviežeho vzduchu, budem ho dosť potrebovať."
     

Sezóna klope na dvere a Nasťa upresňuje priority. "Vyčnieva medzi nimi februárový vrchol na svetovom šampionáte v Kontiolahti. Vynasnažím sa, aby som výsledkami potešila fanúšikov, no veľké ciele si pred seba nekladiem, zvolila som si miernejšie poolympijské, a keď sa podarí, tak sa podarí, bez stresu, možno s menším cúvnutím."
     

Z prípravy Nasťa neubrala, hľadať formu však bude menej bolestne. "Snažila som sa čo najviac času stráviť doma pri synčekovi druháčikovi. Potrénovala som s mužmi, v Osrblí, teraz aj na rakúskom Dachsteine a v spoločnosti ďalších našich biatlonistiek, čo nesmierne vítam."
     

Na Dachsteine už od pondelka pôsobí Kuzminová spolu s manželom, trénerom Danielom a s mužmi Matiaškom, Kazárom, Hasillom, Otčenášom, Šímom a Kubaliakom pod dohľadom Juraja Sanitru. V nedeľu sa k nim pripoja ženy Gereková, Prekopová, Poliaková, sestry Fialkové a tréner Pavel Kobela. "Pre nás je toto spojenie veľmi užitočné," povedal Pavel Kobela. "Spoločne sme mali trénovať už v septembri v Novom Měste na Morave, no Nasťa bola vtedy chorá. Teraz sa všetci stmelíme, hlavne si spoločne zastrieľame a dievčatá môžu všeličo odpozorovať. Nasťa spolu so ženami trénovala aj pred olympiádou vo Vancouvri, no predchádzajúce štyri roky sa cesty dievčat s ňou v príprave neskrížili."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies