Ľadové kráľovstvo ovládlo udeľovanie cien Annie

NETKY.SK • 3 Február 2014, 16:39 • 2 min
Ľadové kráľovstvo ovládlo udeľovanie cien Annie

USA - Animovaná snímka režisérskeho tandemu Chris Buck a Jennifer Lee si odniesla päť sošiek.

slovakia

left justify in out

Animovaný film Ľadové kráľovstvo získal päť cien Annie. Na 41. ročníku udeľovania cien organizácie ASIFA-Hollywood (Association Internationale du Film d'Animation-Hollywood) snímka zvíťazila v najprestížnejšej kategórii Najlepší animovaný film nad konkurentmi Ja zloduch 2, O myške a medveďovi, Momo e no tegami, Krúdovci, Príšerky: Univerzita a Kaze tachinu.

Ľadové kráľovstvo, ktoré má v hre dve nominácie na Oscara, si odnieslo aj ceny za najlepšiu réžiu (Chris Buck a Jennifer Lee), najlepšiu hudbu, dizajn a najlepší hlasový herecký výkon a to vďaka Joshovi Gadovi. S 32-ročným rodákom z Hollywoodu sa v boji o spomínané ocenenie stretli Paul Giamatti, Billy Crystal, Terry Crews, Kristen Wiig, Steve Carell, Pierre Coffin. Poslední traja menovaní sa podieľali na snímke Ja, zloduch 2. Tri ceny si odniesol film Toy Story of Terror! a vo dvoch kategóriách zvíťazila animovaná komédia Príšerky: Univerzita, pričom obe diela vznikli pod hlavičkou spoločnosti Pixar Animation Studios. 

Najlepšie animované efekty v animovanom filme sa objavili v snímke Krúdovci, ktorá tiež nenašla premožiteľa v kategórii Najlepšia animácia postáv v animovanom filme. Najlepším krátkym animovaným dielom je Get A Horse! režisérky Lauren MacMullan. V televíznych kategóriách dvakrát uspeli seriály Futurama a Adventure Time. Winsor McCay Award za výnimočný prínos animácii získali Steven Spielberg, Katsuhiro Otomo a Phil Tippett. 

Informácie pochádzajú z webstránok www.bbc.co.uk a www.asifa-hollywood.org.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies