Ladislav Čierny sa rozlúčil s kariérou

NETKY.SK • 12 November 2014, 19:20 • 2 min
Ladislav Čierny sa rozlúčil s kariérou

ZVOLEN - Hokejový obranca a majster sveta z Göteborgu 2002 Ladislav Čierny dal v stredu 12. novembra oficiálne bodku za svojou bohatou hráčskou kariérou. Na posledný zápas v drese HKm Zvolen nastúpil v 21. kole Tipsport extraligy doma proti Popradu.

slovakia

left justify in out

Čierny sa tretieho novembra dožil jubilejných štyridsiatych narodenín, zástupcovia mesta Zvolen a vedenie klubu mu pripravili k výročiu darček v podobe priamej účasti na zápase s Popradom v úvodných sekundách. Pred začiatkom stretnutia Ladislava Čierneho obliekol do dresu s číslom 40 prezident HKm Zvolen Dušan Mráz. Vzápätí dostal darčekový kôš a po úvodnom buly zotrval na ľade štyridsať sekúnd. Po nich odišiel do šatne. "Už dávnejšie som povedal, že končím s hokejovou kariéru a na ľad sa nevrátim. Vedenie klubu ma však presvedčilo aby som pri príležitosti mojich 40. narodenín aspoň symbolicky nastúpil na zápas a podporil tak chalanov. Ďakujem teda klubu i vedeniu mesta, že na mňa nezabudli a pripravili mi takýto nečakaný darček,“ uviedol pre SITA Ladislav Čierny.

 

Piaty finálový zápas play-off extraligy medzi Zvolenom a Košicami, ktorý sa hral 15. apríla 2013 a rozhodol o zisku titulu slovenského šampióna pre HKM, teda nebol posledný v kariére Ladislava Čierneho. Ten v súčasnosti pôsobí ako podnikateľ, člen predstavenstva HKM ako i poslanec mestského zastupiteľstva vo Zvolene. Počas aktívnej kariéry obliekal okrem Zvolena aj dresy Slovana Bratislava, Lady Togliatti a Severstaľu Čerepovec. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies