Ľad na chodníkoch môžu ľudia nahlásiť

NETKY.SK • 29 Január 2013, 12:29 • 2 min
Ľad na chodníkoch môžu ľudia nahlásiť

Ľad na chodníkoch môžu ľudia nahlásiť - Zaujímavosti Zľadovatené chodníky či cesty, ktoré treba vyčistiť od snehu, môžu Bratislavčania nahlásiť. O cesty prvej a druhej triedy sa stará hlavné mesto, cesty tretej a štvrtej triedy majú na starosti mestské ča

slovakia

left justify in out

img

Zľadovatené chodníky či cesty, ktoré treba vyčistiť od snehu, môžu Bratislavčania nahlásiť. O cesty prvej a druhej triedy sa stará hlavné mesto, cesty tretej a štvrtej triedy majú na starosti mestské časti.

V prípade vnútrosídliskových ciest a chodníkov môžu Petržalčania kontaktovať miestny podnik verejnoprospešných služieb, k dispozícii majú nepretržitú linku 0905 902 254. Často však namiesto toho telefonujú na sekretariát starostu. "Sekretariát všetky hlásené podnety prijme, ale rovnako ako obyvatelia ich hlási pracovníkom verejnoprospešných služieb, a tým sa predlžuje čas vyčistenia nahláseného úseku," vysvetľuje petržalská hovorkyňa Mária Grebeňová-Laczová. 

O chodníky pred bytovými domami sa starajú sami obyvatelia, a to prostredníctvom správcu domu. Hovorkyňa dodáva, že nie všetci správcovia bytových domov však vedia, ktoré časti chodníkov majú na starosti. Petržalčania sa preto môžu na mestskú časť obrátiť mailom na jana.jeckova@petrzalka.sk. "My im pošleme mapku aj s ohraničením územia, o ktoré sa majú starať. Ak majú záujem, môžeme ísť s nimi aj priamo do terénu," dodala. Svoje povinnosti by si mali podľa nej plniť aj majitelia stánkov či reštaurácií.


Linka čistoty


Bratislavské Staré Mesto má zase svoju linku čistoty. Na číslo 02/59 246 246 možno kedykoľvek zavolať a nechať na záznamníku svoj podnet na upratanie verejného priestoru. Zriadilo ju ešte pred dvoma rokmi a využili ju už stovky Staromeštanov. "Denne na záznamníku nechajú odkaz v priemere dvaja obyvatelia," tvrdí staromestský hovorca Tomáš Halán. Podnety potom spracúva na to určený pracovník, ktorý ich podľa charakteru rozdelí konkrétnym oddeleniam úradu. Staromešťania tiež môžu vyplniť formulár na webovej stránke samosprávy. V jej dolnej časti nájdu odkaz "Nahlásenie problému". 

Bratislavské Nové Mesto tvrdí, že novomestskí cestári privítajú každý podnet a postreh v súvislosti so zimnou údržbou. V prípade potreby môžu občania kontaktovať EKO-podnik na telefónnom čísle dispečingu 0911/455 077, prípadne na mailovej adrese ekodoprava@ekovps.sk. "Majú tam desiatky hovorov každý deň. Ľudia sa však sťažujú aj na cesty, ktoré patria mestu. Často tiež nevedia, že aj oni majú povinnosti sa o chodníky pri svojich domoch starať," vysvetlil novomestský hovorca Marek Tettinger. 

Cesty prvej a druhej triedy, tie po ktorých premáva verejná doprava, a chodníky blízko nich má na starosti hlavné mesto. Bratislavčania môžu telefonovať na dispečing Oddelenia cestného hospodárstva hlavného mesta SR na telefónne číslo 02/59 35 67 61. Mesto má v službe 83 ľudí a 54 mechanizmov. Niektoré mestské časti však tvrdia, že ľudia sa často sťažujú na zľadovatené chodníky, ktoré sú v správe hlavného mesta. 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies