Laco verí, že Slováci urobia menej chýb ako Česi

NETKY.SK • 17 Február 2014, 13:47 • 2 min
Laco verí, že Slováci urobia menej chýb ako Česi

SOČI - Ján Laco pred duelom proti Česku: "Proti Čechom budú rozhodovať maličkosti, to je isté".

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek do utorkového duelu proti Česku o postup do štvrťfinále na XXII. zimných olympijských hrách v Soči nasadí brankára Jána Laca. Ten v nedeľu v súboji proti domácemu Rusku previedol spoľahlivý výkon a inkasoval len v samostatných nájazdoch. 

 

"Najprv som sa sústredil na duel proti ruskému výberu a nič iné som neriešil. Večer sme si oddýchli a ani vtedy som nerozmýšľal nad tým, či budem v utorok chytať. Tréner dnes prišiel a povedal, že pôjdem do bránky. A mňa to potešilo," povedal po pondelkovom tréningu Ján Laco, ktorý si uvedomuje, že ide "do tuhého". "Už to nie je skupina a ideme hrať vyraďovačku. Iba víťazstvo nás môže posunúť ďalej. Dúfam, že duel proti Rusku nám pomôže. Iba podobnou hrou môžeme pomýšľať na dobrý výsledok. Proti Čechom budú rozhodovať maličkosti, to je isté. Verím, že tých chýb urobíme menej my," pokračoval 32-ročný rodák z Liptovského Mikuláša.

 

Ján Laco pred utorkovým stretnutí vie, že proti Čechom čaká Slovákov špeciálny zápas. "Veď sme na olympiáde! Sú to Česi a má to možno trochu iný význam pre ľudí doma. Pred pár rokmi sa to možno bralo trochu inak, ale teraz je to súper ako každý iný," poznamenal gólman ukrajinského mužstva KHL Donbas Doneck. 

 

Český tím zatiaľ na olympijskom turnaji v Soči neoslnil, no výkonmi ani nesklamal. Slovenský brankár v utorok očakáva ťažký zápas. "Česi vedia vždy zabrať v správnu chvíľu. Majú veľmi dobré štyri päťky a my musíme na ľade odovzdať niečo podobné ako s Rusmi. Aj v nedeľu sme museli, pretože predchádzajúce zápasy boli naozaj zlé. Chceli sme si trochu napraviť chuť," pokračoval hrdina majstrovstiev sveta z Helsínk 2012. 

 

Práve na tento šampionát a semifinálový víťazný duel proti Česku má Ján Laco príjemné spomienky. "Máme však nový turnaj a odvtedy prešli už dva roky. Zápas bude určite iný, no bolo by príjemné, ak by mal podobný koniec," dodal. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies