V Ramsayho tíme na dvojzápas do Švédska figuruje aj niekoľko nováčikov, Laco v nominácii chýba

NETKY.SK • 3 Apríl 2018, 13:01 • 2 min
V Ramsayho tíme na dvojzápas do Švédska figuruje aj niekoľko nováčikov, Laco v nominácii chýba

Bratislava - Dvadsaťdva hokejistov privítal na utorňajšom zraze tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Craig Ramsay. V zápasoch Euro Hockey Challenge proti Švédsku 5. a 6. apríla budú v "áčku" debutovať až ôsmi z nich. Z pôvodnej nominácie vypadli Michal Čajkovský a Libor Hudáček, obaja však do Švédska pocestujú.

slovakia

left justify in out

Libora Hudáčka trápi rameno, s ktorým má problém už dlhší čas, namiesto tréningu preto strávil čas na vyšetrení v nemocnici. "Libor má problémy, hrať vo Švédsku nebude. Na jeho miesto sme povolali Andreasa Štraucha z Popradu. Hrať nebude ani Michal Čajkovský, ktorý má pred podpisom zmluvy a preto nás poprosil, či nemôže iba trénovať. Vyhoveli sme mu. Obaja však s nami pocestujú a budú aspoň trénovať," uviedol po utorňajšom tréningu generálny manažér reprezentácie Miroslav Šatan.

 

Šancu presvedčiť budú mať debutanti - brankár Dávid Hrenák, obrancovia Martin Bodák a Martin Fehérváry a aj útočník Filip Krivošík. Všetci štyria sa predstavili na januárových majstrovstvách sveta do 20 rokov v americkom Buffale. Okrem nich si po prvý raz oblečú reprezentačný dres A-tímu Mário Grman, Dávid Bondra, Eduard Šimun a Dávid Šoltés.

 

"Chceme dať týmto mladým hráčom šancu, aby sme mali možnosť vidieť, ako sú schopní hrať v národnom drese na najvyššej úrovni. Možno ešte nebudú pripravení hrať na majstrovstvách sveta, ale my máme možnosť vidieť ich a túto šancu sme využili. Budeme sledovať, ako sa správajú na ľade i mimo neho. Mohol by to pre nich byť ďalší krok v kariére," povedal Ramsay.

 

Generálny manažér reprezentácie Miroslav Šatan zverejnili nomináciu na dvojzápas minulý týždeň v utorok, keď sa v Bratislave zišlo osem hráčov na prvom dvojdňovom tréningovom kempe. Tí absolvovali tri tréningové jednotky. Bol medzi nimi aj brankár Július Hudáček, ten však do Švédska necestuje. V úvodných dueloch EHCh sa nepredstaví ani pôvodne nominovaný Ján Laco, ktorý dostal od realizačného tímu voľno na tento zraz. Priestor dostane dvojica mladíkov Denis Godla - Dávid Hrenák.

 

Nová tvár sa predstaví aj na lavičke. Asistentom trénera Ramsayho bude v dvojzápase proti "trom korunkám" bývalý reprezentant a asistent trénera v bratislavskom Slovane Róbert Petrovický. "Hovorili sme spolu a prešli sme si aj videá toho, ako chceme, aby tím hral. Jedným z mojich cieľov pri národnom mužstve je pomáhať ostatným trénerom a dať im šancu na rozvoj. Teším sa preto na spoluprácu s Robom. Má veľa skúsenosti, poznáme sa, má dobrú angličtinu, takže môže prekladať hráčom, ktorí nerozumejú, aj mne," povedal Ramsay pre oficiálnu stránku Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

 

Nominácia SR na zápasy Euro Hockey Challenge proti Švédsku 5. a 6. apríla:

 

brankári: Dávid Hrenák (St. Cloud State Univ./NCAA, USA), Denis Godla (KalPa Kuopio/Fín.)

obrancovia: Martin Bodák (Kootenay Ice WHL, USA), Michal Čajkovský (Avtomobilist Jekaterinburg/KHL, Rus.), Marek Ďaloga (HC Sparta Praha/ČR), Martin Fehérváry (IK Oskarshamn/Švéd.), Martin Gernát (Lausanne/Švaj.), Mário Grman (Piráti Chomutov/ČR), Karol Sloboda, Peter Trška (obaja HC Vitkovice/ČR)

útočníci: Martin Bakoš (Liberec/ČR), Dávid Bondra, Patrik Svitana, Dávid Buc (všetci HK Poprad), Marek Hovorka, Ladislav Nagy, Dávid Šoltés, Michel Miklík (všetci HC Košice), Libor Hudáček (bez klubu), Filip Krivošík (Leki/Fín.), Andrej Kudrna (HC Sparta Praha/ČR), Eduard Šimun (HC Nové Zámky)

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona