Laco pokračuje v rehabilitácii: Koleno nie je stopercentné

NETKY.SK • 10 Apríl 2013, 09:20 • 2 min
Laco pokračuje v rehabilitácii: Koleno nie je stopercentné

BRATISLAVA - Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek stále nemôže v príprave na MS využiť služby Jána Laca. Brankár Donbassu Doneck má naďalej problémy s kolenom, pre ktoré sa nemôže zapojiť do tréningového procesu a tak s ním kouč nemôže počítať v nadchádzajúcich prípravných zápasoch v Bielorusku.

slovakia

left justify in out

"Ján Laco má vnútrokĺbne poškodenie kolena. Hoci bol dvakrát na vyšetrení magnetickou rezonanciou, nie je jeho zranenie zatiaľ presne definované. Vyšetrenie nepotvrdilo žiadne vážne poškodenie väzov, chrupavky či menisku, subjektívne ťažkosti však pretrvávajú," uviedol na utorňajšom zraze v Bratislave reprezentačný lekár Jozef Kubašovský, podľa ktorého sa v tejto chvíli nedá presne stanoviť doba rehabilitácie. "Prognosticky ťažko povedať. Zatiaľ bude pokračovať v liečbe a na budúci týždeň padne definitívne rozhodnutie, či začne s plnou záťažou alebo nie. Ako sa hovorí, čas je najlepší lekár."
      

Laco minulý týždeň absolvoval v Bratislave fyzioliečbu, najbližšie dni bude v starostlivosti banskobystrických lekárov. "Bral som protizápalové infúzie, mám za sebou elektroliečbu a kryoterapiu. Na ľad sa stále necítim. Teraz skúsim koleno postupne zaťažovať a uvidím, ako bude reagovať. Je to podvrtnuté a natiahnuté a to sú nevyspytateľné veci," povedal jeden z hrdinov vlaňajšieho svetového šampionátu.
      

Strieborný medailista a najlepší brankár MS 2012 verí, že o vrchol tohtoročnej sezóny nepríde. "Veľa času do majstrovstiev už nezostáva. Myslel som si, že liečba bude trvať kratšie, no koleno stále nie je stopercentné. Uvidíme, ako bude vyzerať budúci týždeň a podľa toho sa tréneri rozhodnú, či sa dá so mnou počítať," dodal Laco.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies