Laco Lučenič dnes oslavuje jubileum, má 60 rokov

NETKY.SK • 23 November 2012, 11:57 • 2 min
Laco Lučenič dnes oslavuje jubileum, má 60 rokov

Laco Lučenič dnes oslavuje jubileum, má 60 rokov - Kultúra Laco Lučenič, všestranný hudobník, skladateľ, spevák a producent dnes vstupuje do radov šesťdesiatnikov. Rodák z Cífera (*23.

slovakia

left justify in out

Laco Lučenič, všestranný hudobník, skladateľ, spevák a producent dnes vstupuje do radov šesťdesiatnikov. Rodák z Cífera (*23. 11. 1952), známy aj ako DoubleL je známy zo skupín Fermata, Prúdy, Modus, Limit, ale aj cez sólovú dráhu. Bol dlhoročným spolupracovníkom Mira Žbirku, ktorému produkoval všetky albumy až do roku 1996. 

Je autorom a protagonistom hudobno-divadelného projektu Satisfactory o hudbe šesťdesiatych rokov, ktorý mal premiéru v roku 2004. V roku 2006 s týmto projektom absolvoval slovenské turné a vydal ho na DVD pod názvom Satisfactory Live In Concert. Bol predsedom poroty pri všetkých troch ročníkoch súťaže Slovensko hľadá Superstar, aj predsedom poroty pri národnej piesňovej súťaži Eurosong 2009.

Na svojom konte má štyri sólové albumy Bodliak na plavkách (1985), Zastávky na znamenie (1987), Svetlo (...a pocit bezpečia) (1995) a XLL (Made by Laco Lučenič) z roku 2008. Je o ňom známe, že je ústretový voči všetkým a preto skoro nikdy nemá čas, pretože robí niekoľko vecí naraz. 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies