Lacná ropa a rast ekonomiky USA vyhliadky svetového hospodárstva nezlepšia

NETKY.SK • 16 Január 2015, 08:22 • 2 min
Lacná ropa a rast ekonomiky USA vyhliadky svetového hospodárstva nezlepšia

WASHINGTON - Prudký pokles cien ropy a výraznejší rast ekonomiky Spojených štátov pravdepodobne nebudú stačiť na zlepšenie tohtoročných vyhliadok rastu svetovej ekonomiky. Povedala to dnes šéfka Medzinárodného menového fondu (MMF) Christine Lagardeová. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Či nižšie ceny ropy a silnejšie tempo zotavovania americkej ekonomiky zlepšia vyhliadky v oblasti globálneho rastu? Moja odpoveď je, pravdepodobne nie," uviedla Lagardeová, ktorá sa vyjadrila k najnovšiemu vývoju pár dní predtým, než fond zverejní aktualizovanú prognózu vývoja svetovej ekonomiky. MMF by ju mal zverejniť na budúci týždeň.
      

Podľa Lagardeovej eurozóne a Japonsku aj naďalej hrozí dlhé obdobie slabého rastu a nebezpečne nízkej inflácie. K tomu je potrebné ešte pripočítať spomaľujúce sa tempo rastu v rozvíjajúcich sa ekonomikách, najmä v Číne. "Podpora v podobe nízkych cien ropy je dobrá, ale ak je svetová ekonomika slabá, tento faktor príliš nepomôže," dodala šéfka MMF.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona