Lacko zrušil svoj štart na challengeri v Kazani

NETKY.SK • 18 Október 2013, 16:34 • 2 min
Lacko zrušil svoj štart na challengeri v Kazani

BRATISLAVA - Slovenský tenista Lukáš Lacko zrušil svoj plánovaný štart na budúcotýždňovom challengeri ATP v ruskej Kazani.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťpäťročný piešťanský rodák od polovice septembra postupne absolvoval bratislavský daviscupový duel proti Švédom (dva body, a to bez straty setu) a turnaje v Metz (osemfinále), Bangkoku (osemfinále), Tokiu (štvrťfinále ako kvalifikant), Taškente (challenger - semifinále) a Viedni (osemfinále) bez jediného voľného týždňa.

Lacko v stredu v osemfinálovom 2. kole v Stadthalle vo Viedni mal na dosah svoj jubilejný 10. prienik do štvrťfinále na úrovni ATP World Tour. Okrem favorizovaného českého veterána Radka Štěpánka ho pri tesnej prehre 6:7 (4), 7:5, 6:7 (5) v trojhodinovej dráme zastavili aj zdravotné ťažkosti. Zápas dohrával so zraneným stehenným svalom.

"Viac ako noha ma trápili žalúdočné problémy a celková slabosť," uviedol zverenec Ladislava Simona pre internetovú stránku Slovenského tenisového zväzu (STZ). "Potrebujem si oddýchnuť, ale môj ďalší program by tieto zdravotné problémy nemali výraznejšie ovplyvniť. Možno vynechám budúcotýždňový challenger v Kazani," predznamenal Lacko, ktorý sa 4. - 10. novembra v Aegon aréne NTC v Bratislave pokúsi druhý raz triumfovať na medzinárodných otvorených majstrovstvách Slovenska pod názvom ATP Challenger Tour Slovak Open. Vlani ako obhajca titulu skončil v semifinále. Lacko momentálne figuruje na 73. priečke vo svetovom rebríčku, dosiaľ bol najvyššie na 44. pozícii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies