Lacko verí, že mu víťazné zápasy v Davis Cupe pomôžu

NETKY.SK • 16 September 2013, 16:11 • 2 min
Lacko verí, že mu víťazné zápasy v Davis Cupe pomôžu

BRATISLAVA - Slovenskí tenisti zdolali v Bratislave v Davisovom pohári Švédov 3:2 a udržali sa v I. skupine euroafrickej zóny najmä vďaka dobrým výkonom Lukáša Lacka, ktorý prekonal oboch svojich severských súperov vo dvojhre. Splnil tým úlohu tímovej jednotky, ktorá mu pripadla po náhlom odstúpení Martina Kližana pre zranenie. V súbojoch proti Markusovi Erikssonovi a Isakovi Arvidssonovi, ktorí stoja vo svetovom rebríčku o niekoľko stovák miest nižšie ako on, nestratil Lacko ani set.

slovakia

left justify in out

"Zvládol som zápasy, v ktorých som podľa predpokladov mal vyhrať. Nešlo to však všetko ľahko. Za stavu 2:2 som musel vybojovať rozhodujúci bod a v takej situácii som sa ocitol prvý raz. Trochu ma zväzovala zodpovednosť a tlak, ale som rád, ako som sa s tým vyrovnal. Nikdy sa nehrá ľahko, keď každý od vás ako favorita očakáva víťazstvo. Stačí drobnosť, súper získa set, chytí sa psychicky a už sa to s vami môže viezť," hodnotil Lacko, momentálne 85. v rebríčku ATP.

Daviscupovým hrdinom sa stal 25-ročný piešťanský rodák už druhý raz. V roku 2010 sa tiež dvoma bodmi podieľal na triumfe nad Bielorusmi rovnako v barážovom zápase o zotrvanie v I. skupine euroafrickej zóny. V Minsku vtedy získal rozhodujúci bod na 3:1. Aktuálne víťazstvo nad Švédmi hodnotí pozitívne aj z toho hľadiska, že po sérii prehier a problémoch so zranením sa potreboval herne chytiť a nabrať zápasový rytmus. Pred daviscupovým víkendom mal z ostatných šiestich zápasov bilanciu päť prehier a len jedno víťazstvo.

"Určite som získal väčšiu zápasovú istotu pred záverom sezóny. Aj v tomto smere Davis Cup priniesol to, čo som očakával. Verím, že tie víťazstvá mi pomôžu pred ďalšími turnajmi," podotkol zverenec Ladislava Simona, ktorého tento týždeň čaká turnaj ATP Moselle Open vo francúzskom Metz.

Lacko tvrdí, že v daviscupovom tíme prežil v Bratislave pohodový týždeň. Okrem zápasov si v NTC dobre zatrénoval a vyhovovalo mu tiež, že po skončení pracovného programu sa namiesto do hotela mohol pobrať domov. "Je to určite dobré, že v domácom prostredí hráme Davis Cup v Bratislave, kde väčšina z nás aj býva. A čo sa týka atmosféry v hľadisku, tiež to nebolo najhoršie. Na mojich zápasoch ľudia povzbudzovali. Určite som už zažil aj horšiu atmosféru," vyhlásil aj na otázku, ako sa mu pozdávali fanúšikovia v Aegon aréne.

Slováci sa už niekoľko rokov pokúšajú postúpiť do svetovej skupiny Davisovho pohára, ale nedarí sa im to. V ostatnom čase sa častejšie zachraňujú v I. skupine euroafrickej zóny, než útočia na elitnú šestnástku. "Záleží na žrebe, forme, aj na tom, či budeme zdraví. Keď sa zbehne viacero dôležitých faktorov, môžeme zaútočiť aj na svetovú skupinu. Aj v tomto roku sme mali šancu, ak by sme zvíťazili na Ukrajine," podotkol Lacko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona