Lacko sa na kurty vráti pravdepodobne až na Wimbledone

NETKY.SK • 10 Jún 2013, 14:13 • 2 min
Lacko sa na kurty vráti pravdepodobne až na Wimbledone

LONDÝN - Slovenský tenista Lukáš Lacko plánuje návrat do plnej tréningovej záťaže po zápale pľúc najneskôr začiatkom budúceho týždňa. Na medzinárodných otvorených majstrovstvách Anglicka sa v Londýne s maximálnou pravdepodobnosťou predstaví bez zápasovej praxe na tráve.

slovakia

left justify in out

"Ak nenastanú nejaké nečakané zdravotné komplikácie, vidím ten Wimbledon na 90 percent," povedal v pondelok pre agentúru SITA 25-ročný piešťanský rodák Lacko, ktorý bol do stredy v nemocnici.

"Akurát som bol na kontrole, pľúca už sú v pohode. Zajtra ešte podstúpim testy krvi, možno už koncom tohto týždňa začnem trénovať. Dva - tri dni sa budem dostávať do tempa, v tomto prípade na povrchu až natoľko nezáleží. Potom by som sa chcel pripravovať na tráve už priamo v Británii, kam hodlám odletieť skôr. V súvislosti s nejakou prípravnou exhibíciou na tráve ma tento rok nekontaktovali a do budúcotýždňového Hertogenboschu by som sa najprv musel zmestiť, zatiaľ som mimo hlavnej súťaže," vysvetlil zverenec Ladislava Simona.

Lacko v nedeľu 26. mája prehral v 1. kole parížskeho antukového grandslamového Roland Garros s Američanom Samom Querreym. Vo štvorhre sa lúčil o dva dni neskôr, vtedy už pociťoval zdravotné problémy. Počas tejto sezóny mal výluku aj pre ťažkosti s chrbtom, momentálne figuruje na 76. priečke vo svetovom rebríčku ATP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies