Lacko s Poláškom prehrali štvorhru

NETKY.SK • 14 September 2013, 16:29 • 2 min
Lacko s Poláškom prehrali štvorhru

BRATISLAVA - Slovenskí tenisti Lukáš Lacko a Filip Polášek prehrali v sobotňajšej štvorhre proti Johanovi Brunströmovi a Robertovi Lindstedtovi v rámci bratislavského stretnutia SR - Švédsko (13. - 15. septembra) v 1. kole play-off o zotrvanie v I. skupine euroafrickej zóny Davisovho pohára reprezentačných družstiev mužov za 110 minút 4:6, 5:7, 4:6. Znamená to, že domáci vedú už len 2:1.

slovakia

left justify in out

Lacko a deblový špecialista Polášek pri podaní prvého spomenutého neodolali piatemu brejkbalu v piatom geme. Odvrátili síce jeden brejkbal proti druhému menovanému v siedmej hre, stále však mali manko jedného strateného servisu a severania sa v pohode dopodávali k zisku vstupného dejstva. Lindstedt premenil za stavu 40:0 setbal svojím piatym esom v zápase. 

Pre fanúšikov Slovákov bol sľubný začiatok druhej časti. Hostitelia totiž najprv vymazali tri hrozby straty Poláškovho servisu a následne proti Brunströmovi zužitkovali hneď premiérovú šancu na returne v tomto stretnutí: Lacko zo strednej vzdialenosti zaúradoval šikovným krížnym forhendom. Čoskoro bolo už 3:0, ale Poláškovi sa príliš nedarilo - v piatej hre urobil dve dvojchyby a dva razy zlyhal pri typických deblových prvkoch. Navyše, Švédi sa po vyrovnaní a udržiavaní kroku presadili aj proti Lackovi v jedenástej hre. Definitívu neskôr navodil brejk hostí v piatom geme tretieho setu. Brunström s Lindstedtom uspeli úplne zaslúžene, predviedli výborný výkon s minimom výkyvov. 

Lacko nastúpil v debli na tvrdom povrchu DecoColor pod zatiahnutou strechou Aegon arény NTC namiesto pôvodne nominovaného Andrej Martina. Slováci viedli po piatkových dvojhrách 2:0, keď Martin ako náhradník za zdravotne indisponovaného Martina Kližana zdolal Isaka Arvidssona 6:2, 6:3, 6:4 a následne si Lacko - zhodou okolností úplne identickým skóre - poradil s Markusom Erikssonom. 

Úvodná z dvoch nedeľňajších dvojhier sa začne o 14.00 h, stretnú sa v nej Martin a Eriksson. Po nich sa predstavia Lacko a Arvidsson.  
1. kolo play-off o zotrvanie v I. skupine euroafrickej zóny Davisovho pohára tenisových reprezentačných družstiev mužov
SLOVENSKO - ŠVÉDSKO / priebežne (2:1 po sobotňajšej štvorhre) (13. - 15. septembra na tvrdom povrchu DecoColor pod zatiahnutou strechou Aegon arény NTC v Bratislave)
Sobota - štvorhra: Lukáš Lacko, Filip Polášek - Johan Brunström, Robert Lindstedt 4:6, 5:7, 4:6 za 110 minút (35, 43, 32) 
Piatok - dvojhry: Andrej Martin - Isak Arvidsson 6:2, 6:3, 6:4 za 120 minút (42, 37, 41) Lukáš Lacko - Markus Eriksson 6:2, 6:3, 6:4 za 100 minút (24, 35, 41) 
Zostávajúci program: Nedeľa (14.00 h SEČ): Dvojhry: Andrej Martin - Markus Eriksson Lukáš Lacko - Isak Arvidsson



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona