Lacko prehral v 1. kole dvojhry s Ferrerom

NETKY.SK • 29 Máj 2012, 11:30 • 2 min
Lacko prehral v 1. kole dvojhry s Ferrerom

Lacko prehral v 1. kole dvojhry s Ferrerom - Tenis Slovenský tenista Lukáš Lacko neuspel v 1.

slovakia

left justify in out

img

Slovenský tenista Lukáš Lacko neuspel v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži. Zverenec trénera Mateja Liptáka prehral s nasadenou šestkou favorizovaným Španielom Davidom Ferrerom za 1:58 h v troch setoch 2:6, 4:6 a 1:6. Posledným slovenským želiezkom v mužskom singli tak zostal Martin Kližan, ktorý nastúpi v stredu v 2. kole proti domácemu Francúzovi Nicolasovi Mahutovi. Lacko v tomto roku nevyhral na antuke ani jediný zápas, jeho maximom na Roland Garros zostáva 2. kolo z roku 2010.
      Najlepší slovenský singlista v úvode zápasu držal s Ferrerom krok. Španiel sa po rýchlom brejku síce ujal vedenia 2:0, no Lacko vyrovnal na 2:2 a v piatom geme mal ďalšiu možnosť získať súperovo podanie. Ferrer však brejkbal odvrátil, následne získal tri hry v rade a prvý set sa stal jeho korisťou. O osude druhého dejstva rozhodol piaty gem, v ktorom Španiel po precíznom stobale zobral Lackovi servis. V treťom sete už Ferrer ovládol dvorec číslo 2, po dvoch brejkoch si vybudoval náskok 4:0 a za stavu 5:1 premenil po úspešnom voleji hneď prvý mečbal. Španiel tak upravil vzájomnú bilanciu s Lackom na 2:0, v roku 2007 ho zdolal na antuke v Stuttgarte hladko v dvoch setoch.
      
      muži - dvojhra - 1. kolo:
      David Ferrer (6-Šp.) - Lukáš LACKO (SR) 6:3, 6:4, 6:1

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies