Lacko prehral po päťsetovom maratóne s Tipsarevičom

NETKY.SK • 16 Január 2013, 12:40 • 2 min
Lacko prehral po päťsetovom maratóne s Tipsarevičom

Lacko prehral po päťsetovom maratóne s Tipsarevičom

slovakia

left justify in out

imgLukáš Lacko prehral napriek heroickému výkonu s ôsmym nasadeným Srbom Jankom Tipsarevičom 3:6, 4:6, 6:3, 6:4 a 5:7.

Slovenský tenista Lukáš Lacko neuspel v 2. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. 

Zverenec trénera Ladislava Simona prehral napriek heroickému výkonu po päťsetovej dráme s ôsmym nasadeným Srbom Jankom Tipsarevičom 3:6, 4:6, 6:3, 6:4 a 5:7. Vo vyrovnanom zápase výbornej úrovne rozhodlo v prospech rodáka z Belehradu lepšie využívanie brejkbalov. 

Lackovým maximom na úvodnom podujatí veľkej štvorky zostáva 3. kola z vlaňajška, keď ako kvalifikant skončil na rakete neskoršieho finalistu Španiela Rafaela Nadala. Z Melbourne si odnáša prémiu 45.500 austrálskych dolárov a 45 bodov do svetového rebríčka ATP Entry. Posledným slovenským želiezkom v singli na Australian Open zostala debutantka Jana Čepelová, ktorá nastúpi vo štvrtok proti nasadenej dvadsiatke Belgičanke Yanine Wickmayerovej. Lackovi nevyšiel úvod zápasu s Tipsarevičom, keď vo štvrtom geme stratil podania a Srb si vybudoval náskok 3:1. 

Slovenský daviscupový reprezentant viedol v ďalších minútach pri Srbovom servise dvakrát 40:15, Tipsarevič si však podržal podanie a dotiahol prvý set do úspešného konca. Na začiatku druhého dejstva nepremenil Lacko tri brejkbaly a v koncovke ťahal za kratší koniec. Za stavu 4:4 si prehral podanie, hoci viedol 40:0 a Tipsarevič v desiatom geme využil po víťaznom forhende v poradí tretí setbal.

Problémy s boľavým členkom

Pred začiatkom tretieho setu si Lacko nechal zavolať fyzioterapeuta a nechal si ošetriť boľavý členok. Ten ho trápi už od úvodného turnaja sezóny v katarskej Dauhe, kde rovnako ako o týždeň neskôr v novozélandskom Aucklande postúpil do štvrťfinále. 

Po návrate na dvorec prišiel o podanie, hneď vzápätí však kontroval rebrejkom, čo ho výrazne povzbudilo. Za stavu 3:2 aj vďaka dvom skvelým víťazným bekhendovým longlajnom opäť zobral Tipsarevičovi servis a vynútil si štvrtý set.

Lacko sa dostal na koňa, vo štvrtom dejstve začal ničiť favorizovaného Srba z forhendu a po brejku v piatom geme si vynútil piaty set. V ňom mal za stavu 1:1 k dispozícii brejkbal, Tipsarevič ho však odvrátil esom. Za stavu 3:2 sa Srb nechal ošetriť. Lacka prestávka vyviedla z rytmu, v šiestej hre si neudržal podanie a Tipsarevič mal za stavu 5:2 dva mečbaly. 

Lacko nich odvrátil, vďaka obrovskej bojovnosti vyrovnal na 5:5. no v koncovke napokon slávil úspech Tipsarevič. Za stavu 6:5 premenil po úspešnom bekhendovom obhodení v poradí tretí mečbal a upravil vzájomnú bilanciu s Lackom na 2:0. V roku 2008 zdolal slovenského tenistu v baráži o účasť vo svetovej skupine Davisovho pohára v bratislavskom NTC, keď otočil z 0:2 na sety. 

Muži - dvojhra - 2. kolo:
Janko Tipsarevič (8-Srb.) - Lukáš LACKO (SR) 6:3, 6:4, 3:6, 4:6, 7:5
 
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona