Lacko je zatiaľ jediným istým zástupcom slovenského tenisu v hlavnej súťaži dvojhry na Australian Open

NETKY.SK • 6 December 2017, 14:14 • 2 min
Lacko je zatiaľ jediným istým zástupcom slovenského tenisu v hlavnej súťaži dvojhry na Australian Open

MELBOURNE - Lukáš Lacko je jediným istým zástupcom slovenského tenisu v hlavnej súťaži dvojhry mužov na úvodnom grandslamovom turnaji sezóny 2018 Australian Open na tvrdom povrchu v Melbourne (15. - 28. januára).

slovakia

left justify in out

Vzhľadom na svetový rebríček ATP k 4. decembru sa to vopred dalo predpokladať. Tridsaťročný piešťanský rodák Lacko vďaka výbornému záveru súťažného ročníka - celkovým triumfom na novembrových challengeroch v Bratislave a Brescii - poskočil na aktuálne 92. miesto v singlovom hodnotení.

 

Čiara napokon je pod presne 100. Nicolásom Jarrym z Čile, keďže nik z oprávnených pri uzávierke prihlášok neabsentuje a tzv. chránený renking si uplatnili štyria adepti: Rakúšan Andreas Haider-Maurer, Japonec Jošihito Nišioka, domáci John Millman a Litovčan Ričardas Berankis.

 

Prvý "vonku" je Rakúšan Gerald Melzer. Nasledujú Brazílčan Rogério Dutra Silva, Cyperčan Marcos Baghdatis, Francúz Nicolas Mahut a Američan Taylor Fritz. K 104 tenistom pribudnú 16 kvalifikanti a 8 držitelia voľnej karty. Uzávierka kvalifikácie bude o tri týždne podľa poradia k 25. decembru. Zo SR rebríčkovo budú mať nárok Norbert Gombos, Martin Kližan, Andrej Martin a Jozef Kovalík.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies