Lacko: Domino Hrbatý je pre náš tím veľkým prínosom

NETKY.SK • 10 September 2013, 09:56 • 2 min
Lacko: Domino Hrbatý je pre náš tím veľkým prínosom

BRATISLAVA - Dlhé roky bol lídrom slovenskej daviscupovej reprezentácie a postrachom pre mnohých hráčov elitnej svetovej tenisovej desiatky. Teraz pomáha radami mladšej generácii a odovzdáva im svoje bohaté skúsenosti.

slovakia

left justify in out

Prítomnosť Dominika Hrbatého v tíme pred zápasom 1. kola play off o účasť v 1. skupine euro-africkej zóny Davisovho pohára proti Švédsku (13.-15. septembra v bratislavskom NTC) si hráči pochvaľujú.

"Je to niečo iné ako v minulosti. Keď sme s Dominom trénovali, bolo som zvyknutý, že sme hrali proti sebe. Zrazu stojí za mnou a hovorí mi nejaké veci. Radí mi, ako mám zahrávať jednotlivé údery, ako sa mám stavať k loptičkám. Určite je to pre náš daviscupový tím veľký prínos, pretože Domino má obrovské skúsenosti. V Davis Cupe toho preskákal naozaj veľa a v tejto tímovej súťaži dokázal hrať svoj najlepší tenis. Myslím si, že nám to všetkým môže iba pomôcť," povedal pre TASR Lukáš Lacko, ktorý bude v dueli so Švédskom slovenskou dvojkou.

Zverenec trénera Ladislava Simona dostal koncom mája po návrate z parížskeho Roland Garros zápal pľúc a stále sa necíti stopercentne fit. "Túto sezónu mám takú rozhádzanú. Po zdravotných problémoch začínam byť spokojný s mojou hrou, no fyzicky to ešte nie je ono. Daviscupový týždeň je vždy fajn v tom, že hráč si môže dobre zatrénovať a zahrať. Môže mu to iba pomôcť do zvyšku sezóny. Verím, že zápas so Švédskom mi dá iba niečo pozitívne. Švédskych singlistov vôbec nepoznám, budem si ich musieť pozrieť na tréningu," dodal Lacko.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies