Labouristov v Británii prekvapilo pred voľbami niečo nečakané

NETKY.SK • 12 November 2019, 19:25 • 2 min
Labouristov v Británii prekvapilo pred voľbami niečo nečakané

LONDÝN - V dnešných hodinách britský Labouristi oznámili, že sa stali terčom "kybernetického útoku", ktorý sa mal odohrať vo včerajších hodinách.

slovakia

left justify in out

Útok mal narušiť niekoľko aktivít kampane pred predčasnými parlamentnými voľbami v Británii, ktoré sa majú konať 12. decembra. "Zažili sme dômyselný a rozsiahly počítačový útok na labouristické digitálne platformy," uviedla v oznámení táto hlavná opozičná strana, vedená ostrieľaným socialistom Jeremym Corbynom.

 

img

 

"Pružne sme zareagovali a tieto pokusy zlyhali vďaka našim výkonným a masívnym bezpečnostným systémom. Všetky naše platformy zostali celkovo nedotknuté a sme si istí, že nenastal žiadny únik dát," vysvetlili labouristi v oznámení.

 

Dodali, že niektoré kampaňové aktivity sa spomalili, ale v dnešných ranných hodinách ich obnovili a už fungujú ako obvykle. incident následne nahlásili britskému Národnému centru pre kybernetickú bezpečnosť, ktoré patrí pod spravodajskú agentúru GCHQ (Vládne komunikačné ústredie). Tá monitoruje bezpečnostné systémy a pracuje na ich ochrane.

 

img

 

Pokus o útok nastal v čase, keď v Británii vládnu obavy z možného vonkajšieho zasahovania do parlamentných volieb a hlavné strany sa čoraz viac spoliehajú na digitálnu komunikáciu. Corbyn neskôr v prejave počas kampane v meste Blackpool na severozápade Anglicka povedal, že útok sa stal v pondelok a bol "veľmi vážny", aj keď nakoniec nebol úspešný.

 

img

 

"Ale ak je toto náznak toho, čo sa bude diať v nadchádzajúcich voľbách, tak som zo všetkého veľmi nervózny," povedal šéf labouristov svojim podporovateľom. "Pretože kyberútok proti politickej strane takto pred voľbami je viac ako podozrivý. Je to niečo z čoho má človek veľké obavy," dodal Corbyn.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona