Labouristická poslankyňa chce nahradiť na čele strany Jeremyho Corbyna

NETKY.SK • 9 Júl 2016, 18:42 • 2 min
Labouristická poslankyňa chce nahradiť na čele strany Jeremyho Corbyna

LONDÝN - Popredná poslankyňa britskej Labouristickej strany Angela Eagleová dnes oznámila, že sa pokúsi nahradiť vo funkcii straníckeho šéfa Jeremyho Corbyna, ktorého pozíciou otriasol výsledok júnového referenda o brexite.

slovakia

left justify in out

"V pondelok ráno oznámim svoju kandidatúru na post lídra Labouristickej strany. Vysvetlím svoju víziu pre krajinu a načrtnem zmeny, ktoré môže priniesť silná Labouristická strana," napísala Eagleová vo vyhlásení, z ktorého citovala agentúra Reuters.

 

Mnohí labouristi ostro kritizovali Corbyna za jeho slabý výkon v kampani pred britským referendom o členstve v únii, ktoré sa skončilo tým, že Briti hlasovali za vystúpenie z EÚ. Labouristi aj Corbyn totiž podporovali zotrvanie Británie v EÚ.

 

Kľúčoví členovia strany preto ešte koncom júna vyzvali Corbyna na odstúpenie a labouristickí poslanci mu pri hlasovaní vyslovili nedôveru. Jeremy Corbyn však odstúpiť odmieta s tvrdením, že má stále podporu radových členov strany. Očakáva sa preto, že ak dôjde k novým voľbám predsedu strany, bude opäť kandidovať.

 

Angela Eagleová (55) pôsobila v Corbynovom tieňovom kabinete ako ministerka obchodu. Z tohto postu však odstúpila po júnovom referende.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona