Labouristi si zvolia lídra na jeseň, favoritom mladý černoch

NETKY.SK • 14 Máj 2015, 07:30 • 2 min
Labouristi si zvolia lídra na jeseň, favoritom mladý černoch

LONDÝN - Nový líder britskej opozičnej Labouristickej strany bude známy až v polovici septembra, teda tesne pred výročným snemom hnutia. Informovalo o tom v stredu vedenie strany, ktorá utrpela v minulotýždňových parlamentných voľbách trpkú porážku od vládnej Konzervatívnej strany premiéra Davida Camerona.

slovakia

left justify in out

To stálo hlavu lídra labouristov Eda Milibanda, ktorý rezignoval hneď deň po hlasovaní. Záujemcovia o jeho miesto majú čas podať kandidatúru do polovice júna, za favorita sa však považuje iba 36-ročný poslanec tmavej pleti s írsko-nigérijskými koreňmi Chuka Umunna.


Cameronova Konzervatívna strana bude vďaka nečakanému volebnému úspechu mať v 650-člennom parlamente väčšinu 330 kresiel. Opozičná Labouristická strana Eda Milibanda napriek veľkým očakávaniam a záujme prevziať moc sklamala a v pléne bude iba 232 poslancov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies