Labouristi pozastavili členstvo v strane bývalému starostovi Londýna

NETKY.SK • 28 Apríl 2016, 18:35 • 2 min
Labouristi pozastavili členstvo v strane bývalému starostovi Londýna

LONDÝN - Britská opozičná Labouristická strana pozastavila dnes členstvo bývalému starostovi Londýna Kenovi Livingstonovi po tom, ako bol obvinený z antisemitizmu. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

V rozhovore pre BBC Livingstone obhajoval labouristickú poslankyňu Naz Shahovú, ktorej bolo pre antisemitské výroky členstvo v strane pozastavené v stredu. Shahová totiž ešte v roku 2014 podporila na Facebooku myšlienku presídlenia izraelských židov do Spojených štátov a na svojom facebookovom profile prirovnala politiku židovského štátu k politike nacistického vodcu Adolfa Hitlera.

 

"Nezabúdajme, že keď Hitler v roku 1932 vyhral voľby, presadzoval politiku vysťahovania židov do Izraela," uviedol Livingstone. "Spočiatku podporoval sionizmus, ale potom sa zbláznil a napokon zavraždil šesť miliónov židov," dodal.

 

"Výroky Kena Livingstona sú desivé a neospravedlniteľné," uviedol na Twitteri labouristický kandidát na post starostu Londýna Sadiq Khan. "Pre čosi také nesmie byť v našej strane miesto," dodal Khan, ktorý pred budúcotýždňovými voľbami londýnskeho starostu (5. mája) vedie v prieskumoch verejnej mienky.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona