Labe môže dosiahnuť na severe Čiech stupeň ohrozenia

NETKY.SK • 26 Jún 2013, 14:36 • 2 min
Labe môže dosiahnuť na severe Čiech stupeň ohrozenia

PRAHA - Po výdatných dažďoch v prvé dva dni tohto týždňa sa situácia na českých vodných tokoch upokojuje. Zrážky ustávajú a voda z rozliatych riek pomaly opadáva.

slovakia

left justify in out

Dnes ráno platil povodňový stupeň ohrozenia len na dvoch riekach. V priebehu dňa by však tento stupeň mohlo dosiahnuť aj Labe v Ústí a Děčíne. Situácia by sa tak podobala tej pri povodniach zo začiatku júna. Informoval o tom spravodajský portál Novinky.cz.

"Ustávanie zrážkovej činnosti počas utorkového večera a dnešnej noci spôsobilo, že všetky toky zasiahnuté povodňovou situáciou sú aspoň vo svojich horných úsekoch na poklese, miestami aj na výraznom," oznámil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

ČHMÚ očakáva dnes úhrn zrážok do 15 milimetrov. Keďže postupne by malo prestať pršať, ústav predpokladá znižovanie hladín riek a ďalších vodných tokov.  Dnes okolo 09.00 h už platil povodňový stupeň ohrozenia len na dvoch riekach Novohradka a Chrudimka v Pardubickom kraji. 

V Nemošiciach zatopila Chrudimka cvičisko pre psy. Voda zaliala v utorok ráno aj pietne miesto bývalej osady Ležáky na Chrudimsku, ale už opadla. Škody podľa riaditeľa lidického pamätníka nebudú nakoniec také veľké.

V niektorých obciach v Pardubickom kraji už ľudia začali upratovať a naprávať škody, informovali Novinky.cz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies