Labbadia skončil na lavičke Stuttgartu

NETKY.SK • 26 August 2013, 12:57 • 2 min
Labbadia skončil na lavičke Stuttgartu

STUTTGART - Nevydarený vstup do nového bundesligového ročníka a ohrozená účasť v skupinovej fáze Európskej ligy UEFA stála Bruna Labbadiu miesto trénera futbalistov VfB Stuttgart.

slovakia

left justify in out

Štyri tesné jednogólové prehry na úvod sezóny (Mainz 2:3, Leverkusen 0:1, Rijeka 1:2, Augsburg 1:2), ale predovšetkým nepresvedčivé výkony mužstva prinútili vedenie nemeckého klubu konať a v pondelok predpoludním rozhodlo o okamžitom ukončení spolupráce so 47-ročným Labbadiom i jeho asistentom Erdincom Sözerom. Informuje o tom oficiálna klubová stránka. Podrobnosti vrátane toho, kto povedie tím VfB vo štvrtkovej odvete play-off EL doma proti chorvátskemu HNK Rijeka, budú známe po popoludňajšej tlačovej konferencii. Hlavným adeptom na post kormidelníka je bývalý hráč Stuttgartu Thomas Schneider, ktorý doteraz úspešne pôsobí pri mládežníckom tíme do 17 rokov.

Bruno Labbadia je prvým odvolaným koučom v aktuálnom ročníku I. bundesligy. Vo VfB Stuttgart pôsobil od 12. decembra 2010, keď následne doviedol svojich zverencov k záchrane v najvyššej súťaži. V ďalšom ročníku vybojoval s mužstvom miestenku do Európskej ligy. Najväčší úspech dosiahol v uplynulej sezóne finálovou účasťou v Nemeckom pohári, v ktorom mužstvo VfB podľahlo v Berlíne súčasnej európskej jednotke Bayernu Mníchov 2:3. 

VfB Stuttgart je v tabuľke I. bundesligy 2013/2014 na predposlednom 17. mieste s nulou na konte. Druhým tímom bez bodu je na poslednej pozícii figurujúci nováčik Eintracht Braunschweig. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies