Labant, Kozáčik a Kucka medzi najlepšími cudzincami v Česku

NETKY.SK • 6 Júl 2015, 10:17 • 2 min
Labant, Kozáčik a Kucka medzi najlepšími cudzincami v Česku

PRAHA - Slováci Vladimír Labant, Juraj Kucka a Matúš Kozáčik sa ocitli v desiatke cudzincov, ktorí najviac zažiarili v doterajšej histórii najvyššej českej futbalovej súťaže. Ich rebríček priniesla internetová televízia iSport TV.

slovakia

left justify in out

"Asi najlepší ľavý obranca v histórii českej ligy si spravil meno už v Slavii. Po vypršaní zmluvy prestúpil do Sparty, kde žiaril aj v Lige majstrov. Jeho kariéru, bohužiaľ, pribrzdilo zranenie. Slovenský bek sa však zotavil a dostal sa až do West Hamu," uviedli zostavovatelia najlepšej desiatky na margo v súčasnosti už 41-ročného Vladimíra Labanta, ktorého zaradili na tretiu priečku.


"Skúsený brankár prešiel troma najväčšími klubmi u nás. V Sparte oslávil majstrovský titul, ale najväčšiu slávu zažíva až v posledných rokoch v Plzni. Viktorii vychytal ďalšie dva tituly a upevnil si miesto jednotky v slovenskej reprezentácii," argumentovala iSport TV výber Matúša Kozáčika a jeho 6. pozíciu.


"Dôrazný záložník tvrdil muziku v stredovej rade Sparty od leta 2009. Kucku si obľúbili fanúšikovia na Letnej aj pre jeho tvrdú strelu. Zažiaril na MS v JAR, kde došiel so Slovenskom až do osemfinále. V januári 2011 odišiel do Janova," pripomenula iSport TV úspešnú anabázu Juraja Kucku v pražskej Sparte.


Najlepším cudzincom v histórii českej ligy je podľa spomenutej televízie Bony Wilfried. Druhú pozíciu obsadil Edin Džeko, zhodou okolností jeho spoluhráč v anglickom Manchestri City. Útočník z Pobrežia Slonoviny aj bosniansky zakončovateľ to z desaťčlenného rebríčka dotiahli vo futbalovej kariére najďalej.

Rebríček 10 najlepších cudzincov v histórii najvyššej českej futbalovej súťaže:
10. Mickaël Tavares (Fr.) - Slavia Praha, Mladá Boleslav
9. Juraj Kucka (SR) - Sparta Praha
8. Leandro Lázzaro Liuni (Arg.) - Slovan Liberec, Sparta Praha
7. Sladan Ašanin (Chor.) - Slavia
6. Matúš Kozáčik (SR) - Slavia Praha, Sparta Praha, Viktoria Plzeň
5. Aidin Mahmutovič (Bos. a Herc.) - FK Teplice, Viktoria Plzeň
4. Leonard Kweuke (Kamer.) - Sparta Praha
3. Vladimír Labant (SR) - Slavia Praha, Sparta Praha
2. Edin Džeko (Bos. a Herc.) - FK Teplice
1. Bony Wilfried (Pobr. Slon.) - Sparta Praha

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies