LA umiestnilo Budaja na waiver listinu, pravdepodobne skončí na farme

NETKY.SK • 24 September 2018, 22:09 • 2 min
LA umiestnilo Budaja na waiver listinu, pravdepodobne skončí na farme

LOS ANGELES - Klub zámorskej hokejovej NHL Los Angeles Kings umiestnil slovenského brankára Petra Budaja na listinu nechránených hráčov.

slovakia

left justify in out

 V prípade, že si ho z nej do 24 hodín nezoberie žiadny iný klub profiligy, tridsaťšesťročný veterán poputuje na farmu Ontario Reign v AHL.

Podľa portálu lakingsinsider.com by mal Budaj pomáhať vo farmárskom tíme dvadsaťtriročnému americkému brankárovi Calovi Petersenovi. Ten odohral v uplynulej sezóne za Ontario 41 duelov a nastúpil aj v Zápase hviezd AHL. V prvom tíme LA si rozdelia brankárske povinnosti líder Jonathan Quick a dvadsaťšesťročný Jack Campbell, ktorý doteraz pôsobil prevažne v AHL.

Budaj sa po vyše šestnástich mesiacoch vrátil do tímu Kings v júni z Tampy Bay výmenou za útočníka Andyho Andreoffa. V LA pôsobil už v rokoch 2015-2017.

Sezónu 2015/16 strávil na farme v Ontariu a v prvom tíme "kráľov" dostal príležitosť iba v jednom zápase. Aj pred ročníkom 2016/17 s ním vedenie počítalo skôr ako so záložným brankárom. Zranenie Quicka a najmä výborné výkony však zmenili jeho pozíciu. Budaj sa stal oporou Kings, ktorí ho napriek tomu pred záverom prestupového termínu vymenili do Tampy. Tam nedostal veľa príležitostí a počas dvoch sezón odchytal za "blesky" iba 15 zápasov. V nich dosiahol 88,7-percentnú úspešnosť zásahov.

Budaja do profiligy draftoval klub Colorado Avalanche, neskôr pôsobil aj v organizáciách Montreal Canadiens a Winnipeg Jets.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
rybar
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies