LA Lakers suverénne triumfovali na palubovke Golden State, LeBron James sa však zranil

NETKY.SK • 26 December 2018, 11:29 • 2 min
LA Lakers suverénne triumfovali na palubovke Golden State, LeBron James sa však zranil

NEW YORK - Vianoce v NBA priniesli aj vysoké víťazstvo basketbalistov Los Angeles Lakers na palubovke obhajcu trofeje Golden State Warriors 127:101.

slovakia

left justify in out

Suverénny triumf hostí zatienilo zranenie ich lídra LeBrona Jamesa, ktorý sa nedobrovoľne porúčal z palubovky 7:51 min pred koncom tretej štvrtiny s natiahnutými slabinami na ľavej nohe. Zranenie si spôsobil pri načahovaní sa za stratenou loptou. Aj tak stihol 17 bodov a 13 doskokov. "Snažil som sa chvíľu strečovať, roztiahnuť to, ale keď som zistil, že nemôžem byť prospešný pre svoje družstvo, radšej som sa stiahol. Na ďalší deň ma čaká röntgen a podľa toho sa zariadim. Verím, že moja prestávka nebude dlhá," uviedol LeBron James.

 

img

LeBron James

Zdroj: SITA

Jeden z najlepších hráčov súčasnosti, ale aj histórie NBA ťahal sériu 156 zápasov a 116 v základnej časti bez toho, čoby len jeden vynechal. Momentálne to vyzerá tak, že tréner Luke Walton pripraví tím Lakers na štvrtkový zápas proti Sacramentu bez Jamesa. Po jeho vynútenom odchode z deja za stavu 71:57 pre hostí sa hráči Golden State aj vďaka dvom trojkám Stephena Curryho dotiahli na 76:78, ale na obrat to nestačilo. Až sedem hráčov Lakers dosiahlo dvojciferný počet bodov a tento skvelý tímový výkon bol základom ich dvadsiateho víťazstva v sezóne. Basketbalisti z Los Angeles (bilancia 20-14) sú už štvrtí v tabuľke Západnej konferencie, len dve priečky za Warriors. Na čele je tím Denver Nuggets s bilanciou 21-10. "Hoci ma nevýslovne mrzí, že som sa nemohol vrátiť do deja, som maximálne hrdý na spoluhráčov a toto víťazstvo," dodal LeBron James. "Odohrali zápas s pohľadom v očiach, ktorému sme nedokázali čeliť. Hrali tak, ako keby nemali čo stratiť. Pri každom dotyku s loptou boli agresívni," uznal dlhodobý líder Golden State, v utorok "iba" 15-bodový Stephen Curry.

 

img

Zdroj: SITA
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies