LA Galaxy s rekordným piatym titulom, rozhodol Keane

NETKY.SK • 8 December 2014, 07:15 • 2 min
LA Galaxy s rekordným piatym titulom, rozhodol Keane

CARSON - Futbalisti Los Angeles Galaxy v nedeľu piaty raz ovládli vrcholnú severoamerickú súťaž MLS (Major League Soccer).

slovakia

left justify in out

V rebríčku najúspešnejších tímov zámorskej ligy sa osamostatnili od D.C. United, keď nadviazali na víťazstvá z rokov 2002, 2005, 2011 a 2012. Na domácom štadióne v Carsone uspeli nad hráčmi New England Revolution 2:1 po predĺžení a pripravili im už historicky piaty nezdar vo finále play-off.

 

Najužitočnejší hráč súťaže v tejto sezóne Robbie Keane potvrdil, že spomenuté ocenenie dostal zaslúžene. Práve 34-ročný írsky útočník v 111. minúte rozhodol o triumfe zverencov trénera Bruca Arenu. “Bol to náročný zápas. Na oboch stranách zohrali úlohu nervy. Nebol to náš najlepší výkon, ale na tom nezáleží. Opäť sme šampiónmi,” povedal Keane, ktorý sa s Galaxy radoval z tretieho víťazstva v MLS Cupe za ostatné štyri roky. 

 

Pozornosť sa sústredila na 32-ročného Kalifornčana Landona Donovana, legendu futbalu v USA. S 57 gólmi najlepší strelec v histórii reprezentácie USA sa v nedeľu lúčil s aktívnou hráčskou kariérou. Stál pri štyroch celkových úspechoch Los Angeles v MLS, ďalšie dva triumfy pridal počas hosťovania v drese San Jose Earthquake. V národnom tíme má na konte 157 štartov. V Európe pôsobil v Bayeri Leverkusen a na hosťovaniach v Bayerne Mníchov a Evertone. 

 

“Dočkal som sa rozprávkového konca. My všetci. Uznanie patrí súperovi, v mnohých ohľadoch bol lepší než my,” povedal bezprostredne po stretnutí Donovan. “Toto je posledná kapitola len v mojej hráčskej kariére. Pri futbale zostávam,” dodal vôbec prvý hráč so šiestimi trofejami za výhru v MLS. 

Výsledok - MLS Cup - nedeľa: 
Los Angeles - New England 2:1 po predĺžení (0:0, 1:1) 
Góly: 52. Zardes, 111. Robbie Keane - 79. Tierny

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies