L'Wren Scott zanechala všetok majetok Mickovi Jaggerovi

NETKY.SK • 27 Marec 2014, 14:28 • 2 min
L'Wren Scott zanechala všetok majetok Mickovi Jaggerovi

NEW YORK - Zosnulá americká módna návrhárka L'Wren Scott zanechala všetok majetok dlhoročnému priateľovi, lídrovi kapely The Rolling Stones Mickovi Jaggerovi.

slovakia

left justify in out

Sedemdesiatročný spevák zdedí deväť miliónov dolárov (v prepočte približne 6 526 000 eur). "Všetky moje šperky, oblečenie, nábytok, osobné automobily a ostatné hmotné položky osobného charakteru, alebo všetky podiely v akomkoľvek majetku, ktoré nie sú špecifikované v tejto poslednej vôli, dávam Michaelovi Philipovi Jaggerovi," uviedla Scott.

 

Zosnulú pochovali 25. marca v Los Angeles. Počas súkromného obradu predniesli niekoľko slov aj Jagger, návrhárkin brat Randall Bambrough a viacero blízkych priateľov. Bambrough prezradil, že sestru spopolnili, pričom časť popola má aj Jagger. "Časť popola pochováme v Utahu v blízkosti rodičov. Bude sa tu konať aj obrad pre všetkých rodinných príslušníkov, ktorí tak budú mať možnosť stretnúť sa s priateľmi a s ostatnými," dodal. 

 

L'Wren Scott spáchala samovraždu v pondelok 17. marca. Kancelária newyorského súdneho lekára následne potvrdila, že 49-ročná žena sa obesila. Podľa doterajších informácií našla módnu návrhárku v jej byte na Manhattane so šatkou okolo krku pripevnenou o kľučku dverí asistentka, ktorú Scott k sebe pozvala esemeskou bez uvedenia dôvodu. Polícia na mieste nenašla list na rozlúčku. Medzi jej klientky patrili napríklad Madonna, Naomi Campbell, Nicole Kidman či Penélope Cruz. 

 

V súvislosti s jej úmrtím sa objavili aj špekulácie o rozchode L'Wren Scott s Jaggerom, no tie vzápätí vyvrátila hudobníkova hovorkyňa. Spevák sa k smutnej správe vyjadril prostredníctvom sociálnej siete Facebook. "Stále sa snažím prísť na to, ako mohla moja milá a zároveň najlepšia priateľka ukončiť život takýmto tragickým spôsobom. Strávili sme spolu veľa úžasných rokov a spríjemňovali sme si navzájom životy. Bola naozaj veľkou osobnosťou a jej talent ľudia veľmi obdivovali, takisto ako aj ja. Som vďačný, že jej vzdávajú česť a tiež aj za správy podpory, ktoré dostávam. Nikdy na ňu nezabudnem," uviedol Jagger, ktorému súcit prejavili aj spoluhráči Keith Richards, Charlie Watts a Ronnie Wood. 

 

Úmrtie poznamenalo aj plánované turné The Rolling Stones s názvom 14 On Fire. Formácia zrušila šesť vystúpení v Austrálii a jedno na Novom Zélande. Legendárne kvarteto v máji, júni a júli plánuje potešiť obdivovateľov a obdivovateľky v Európe, kde napríklad 16. júna vystúpi vo Viedni. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona