Löw pred návratom do Paríža: V mysli budem mať dátum 13. november

NETKY.SK • 10 December 2015, 15:03 • 2 min
Löw pred návratom do Paríža: V mysli budem mať dátum 13. november

BERLÍN - Tréner nemeckej futbalovej reprezentácie Joachim Löw je presvedčený, že budúcoročný finálový turnaj EURO 2016 vo Francúzsku bude veľkým úspechom. V rovnakom duchu sa vyjadril aj o sobotňajšom žrebe, ktorý určí zloženie základných skupín šampionátu.

slovakia

left justify in out

"Francúzsko bude výborným hostiteľom oboch podujatí," povedal Löw v rozhovore pre oficiálny web Nemeckého futbalového zväzu (DFB). Kouč úradujúcich majstrov sveta priznal, že pri návrate do Paríža bude mať zmiešané pocity. Práve v čase konania prípravného zápasu Francúzsko - Nemecko 13. novembra sa v Paríži udiali teroristické útoky, pri ktorých zahynulo 130 ľudí. Traja samovražední atentátnici sa odpálili aj pred štadiónom Stade de France, kde duel vtedy prebiehal.

 

Nemecká výprava z bezpečnostných dôvodov zostala celú noc na štadióne a späť do vlasti odletela 14. novembra. "Samozrejme, že návrat do Paríža bude pre mňa špeciálny. V mysli budem mať dátum 13. november a budem spomínať na príbuzných obetí. Kompletná delegácia DFB to cíti rovnako. Verím, že naši francúzski priatelia sa čoskoro vrátia do bežného života," dodal Löw.

 

Nemecko sa na budúci rok pokúsi získať štvrtý titul európskych šampiónov. Löw je pred žrebom pokojný. "Je mi jedno koho nám vyžrebujú. Súper nie je dôležitý, dôležité budú naše výkony. Všetko záleží len na nás. Práve pre to som veľkým optimistom," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies