Löw, Hodgson a del Bosque sa zhodli: Prvoradá bude bezpečnosť

NETKY.SK • 3 Marec 2016, 16:45 • 2 min
Löw, Hodgson a del Bosque sa zhodli: Prvoradá bude bezpečnosť

PARÍŽ - Tréneri účastníkov finálového turnaja EURO 2016 vo Francúzsku sa zhodli, že na blížiacom sa kontinentálnom šampionáte vo futbale bude prvoradá bezpečnosť hráčov, členov realizačných tímov i samotných fanúšikov

slovakia

left justify in out

Všetci zúčastnení budú musieť počítať so sprísnenými bezpečnostnými opatreniami. Tie sú reakciou na udalosti z 13. novembra minulého roka, keď Parížom otriasli teroristické útoky a vyžiadali si straty na životoch.

 

"Vlaňajšie udalosti nemožno ignorovať. Som však presvedčený, že domáci organizátori urobia všetko pre to, aby bol celý turnaj bezpečný a bezproblémový," uviedol kouč Nemecka Joachim Löw počas trénerského seminára v Paríži. Rovnakého názoru bol aj kormidelník Anglicka Roy Hodgson, ktorého zverenci budú jedným zo súperom Slovenska v základnej B-skupine. "Mať strach je prirodzené. Ale občania Francúzska nám ukázali cestu. Po útokoch viedli život rovnakým spôsobom, ako tomu bolo pred atentátmi. Nenechali sa zastrašiť a to bolo dôležité," vravel Hodgson.

 

V stredu organizátori turnaja oznámili, že zvýšili bezpečnostný rozpočet o 15 percent. Na každý jeden z 51 zápasov bude dozerať v priemere 900 členov bezpečnostných zložiek. "Rád by som, aby turnaj bol oslavou športu a ničoho iného. Prítomnosť policajtov bude dôležitá, verím však, že nebudú musieť zasahovať," doplnil kolegov tréner Španielska Vicente del Bosque.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies