Löw dal Özilovi voľno, v nominácii má troch nováčikov

NETKY.SK • 4 November 2016, 14:46 • 2 min
Löw dal Özilovi voľno, v nominácii má troch nováčikov

BERLÍN - Tréner nemeckej futbalovej reprezentácie Joachim Löw sa rozhodol dopriať voľno Mesutovi Özilovi a meno stredopoliara Arsenalu Londýn tak chýba v nominácii majstrov sveta na kvalifikačný duel MS 2018 proti San Marínu, resp. prípravný súboj s Talianskom. Informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

V 25-člennej nominácii, ktorú Löw oznámil v piatok, sú traja nováčikovia - 22-ročný Yannick Gerhardt z Wolfsburgu, 19-ročný Benjamin Henrichs z Bayeru Leverkusen a 21-ročný Serge Gnabry z Werderu Brémy.

 

Nemci budú 11. novembra v Serravalle obrovským favoritom a môžu zaznamenať štvrtú výhru zo štyroch zápasov v kvalifikačnej skupine. O štyri dni sa štvornásobní majstri sveta stretnú v Miláne s Talianmi. Očakáva sa, že proti San Marínu nastúpia aj opory Toni Kroos z Realu Madrid a Sami Khedira z Juventusu Turín. Tí by potom proti Talianom mohli dostať voľno.

 

"Berieme posledný kvalifikačný zápas roka veľmi vážne, rovnako ako tri predchádzajúce. Vysoké víťazstvo v San Maríne je povinné, chcem ním potvrdiť a zvýšiť náskok v našej skupine," povedal Löw, ktorý síce označil duel v Miláne za prestížny, ale jeho výsledok za sekundárny, keďže tento prípravný súboj mu dá možnosť experimentovať so zostavou.

 

nominácia Nemecka:

brankári: Manuel Neuer (Bayern Mníchov), Bernd Leno (Bayer Leverkusen), Marc-Andre ter Stegen (FC Barcelona)

obrancovia: Jerome Boateng, Mats Hummels, Joshua Kimmich (všetci Bayern Mníchov), Yannick Gerhardt (WfL Wolfsburg), Jonas Hector (1. FC Kolín), Benjamin Henrichs, Jonathan Tah (obaja Bayer Leverkusen), Benedikt Höwedes (Schalke 04 Gelsenkirchen), Shkodran Mustafi (Arsenal Londýn), Sebastian Rudy (Hoffenheim)

stredopoliari: Kevin Volland, Julian Brandt (obaja Bayer Leverkusen), Serge Gnabry (Werder Brémy), Max Meyer, Leon Goretzka (obaja Schalke 04 Gelsenkirchen), Ilkay Gündogan (Manchester City), Sami Khedira (Juventus Turín), Toni Kroos (Real Madrid), Thomas Müller (Bayern Mníchov), Julian Weigl (Borussia Dortmund)

útočníci: Mario Gomez (WfL Wolfsburg), Mario Götze (Borussia Dortmund)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies