Löw bol rád, že postúpil aj Klinsmann

NETKY.SK • 27 Jún 2014, 09:59 • 2 min
Löw bol rád, že postúpil aj Klinsmann

RECIFE - Ostrieľaní nemeckí futbaloví tréneri Joachim Löw a Jürgen Klinsmann si potriasli rukami, objali sa a možno aj trochu pošpásovali. Obaja mali dôvod na radosť, lebo so svojimi tímami postúpili do vyraďovacej fázy majstrovstiev sveta v Brazílii.

slovakia

left justify in out

Nemci zdolali vo štvrtkovom lejaku v Recife Američanov 1:0, ale tým to stačilo na osemfinále, keďže v zaujímavej koncovke G-skupiny Portugalci neboli schopní streliť Ghane viac ako dva góly.

"Spýtal som sa ho, ako dopadol druhý zápas našej skupiny. Nevedel som to, ale keď mi vravel, že aj oni postúpili, odvetil som, že som z toho šťastný,“ priblížil Löw, čo si povedali s Klinsmannom po stretnutí. Vzápätí pochválil okrem svojho mužstva aj tím USA, ktorý na druhom svetovom šampionáte v rade postúpil do osemfinále. 

 

"Naša skupina bola náročná a Američania v nej boli outsidermi. Väčšina tipov na postup obsahovala Nemcov a Portugalcov. Ak však zdoláte Ghanu a hráte s Portugalskom nerozhodne, myslím si, že si zaslúžite postúpiť. Američania sú bojovníci a majú aj svoju hernú kvalitu.“ 

 

Klinsmann a Löw spoločne doviedli Nemecko k bronzovým medailám na MS 2006, ktoré sa konali práve v tejto krajine. Potom sa ich cesty rozišli. Klinsmann najprv viedol Bayern Mníchov a v roku 2011 prevzal reprezentačný tím USA. Z jeho niekdajšieho asistenta Löwa sa stal hlavný tréner Nemecka. "Teším sa z postupu do vyraďovacej fázy a nemôžem sa dočkať súpera,“ uviedol Klinsmann. Kouč Američanov to v tej chvíli ešte nevedel naisto, ale výsledky záverečných súbojov v H-skupine potvrdili, že súperom USA v boji o postup do štvrťfinále budú Belgičania. "Vidina vyraďovacieho súboja ma vzrušuje," dodal Klinsmam. 

 

Pred zápasom Nemcov s Američanmi sa veľa hovorilo o konšpiračnej remíze, ktorá by vyhovovala obom. Napokon sa zrodilo chudobné víťazstvo Nemecka, ktoré trojnásobným majstrom sveta zabezpečil Thomas Müller pohotovou strelou z hranice šestnástky z 55. min. Bol to 21. reprezentačný gól v 52. stretnutí za NationalElf pre tohto 24-ročného kanoniera Bayernu Mníchov. V súčte MS 2010 a MS 2014 má Müller na konte už 9 presných zásahov, v Brazílii ich strelil zatiaľ štyri. 

"Mali sme zápas pod kontrolou a konečne som strelil a pekný gól. Ambície Nemecka na tomto šampionáte sú vysoké a ja verím, že ešte prispejem ku konečnému dobrému výsledku,“ zaželal si Müller. 

 

Tento nemecký útočník nastúpil na zápas proti USA napriek piatim stehom nad pravým okom, keďže v závere zápasu s Ghanou si pri hlavičkovom súboji roztrhol obočie. "Každý tím na svete by chcel mať Müllera. Je veľmi silný v osobných súbojoch, má výborný výber miesta v šestnástke a strieľa dôležité góly," pochválil strelca rozhodujúceho gólu tréner Američanov Klinsmann. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies