L. Lazár sa rozhodol rezignovať z pozície v Teplárni Košice

NETKY.SK • 15 Júl 2010, 12:03 • 2 min
L. Lazár sa rozhodol rezignovať z pozície v Teplárni Košice

L. Lazár sa rozhodol rezignovať z pozície v Teplárni Košice

slovakia

left justify in out

img

Predseda predstavenstva a generálny riaditeľ Teplárne Košice (TEKO), a.s., Ladislav Lazár sa rozhodol po zvolení za poslanca NR SR (Smer - SD) rezignovať z pozície v spoločnosti. Ako informoval dnes na tlačovej konferencii, urobí tak na najbližšom zasadnutí predstavenstva v pondelok 19. júla.
Za najväčšie úspechy štvorročného pôsobenia Lazár považuje, že TEKO sa stala konkurencieschopnou firmou, riadenou podľa medzinárodných štandardov a pri modernizácii a rekonštrukcii zariadení investovala 70 miliónov eur.
"Vedenie spoločnosti udržalo sociálny štandard zamestnancov a podporovalo rozvoj regiónu a mesta Košice. Za významné považujem aj spustenie projektu priameho pripojenia odberateľov na TEKO, bez medzičlánku, s garanciou dlhodobo udržateľnej a jednej z najnižších cien tepla na Slovensku pre jeho odberateľov v Košiciach," zhodnotil odstupujúci generálny riaditeľ. Za neúspech považuje nedotiahnutie do konca projektu využitia geotermálnej energie z Olšavskej doliny v okrese Košice - okolie.
Lazár informoval, že v NR SR je podpredsedom Výboru pre európske záležitosti a svoj poslanecký mandát by chcel využiť aj na prípravu nového zákona o meste Košice s cieľom znížiť náklady na fungovanie miestnej samosprávy a zefektívniť riadenie mesta.
V tejto súvislosti Lazár potvrdil aj svoj zámer kandidovať na post primátora Košíc v komunálnych voľbách. Keďže je aj poslancom Zastupiteľstva Košického samosprávneho kraja, v prípade primátorského volebného úspechu jej pripravený vzdať sa tohto mandátu, a keď si to okolnosti a pracovné zaťaženie vyžiadajú, aj mandátu v NR SR, dodal.
Na čele TEKO pôsobil Lazár od októbra 2006 do júla 2010.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies