L. ŽITŇANSKÁ: Zákon o prokuratúre predložíme do konca januára

NETKY.SK • 13 Január 2011, 08:40 • 2 min
L. ŽITŇANSKÁ: Zákon o prokuratúre predložíme do konca januára

L. ŽITŇANSKÁ: Zákon o prokuratúre predložíme do konca januára

slovakia

left justify in out

Právnu normu, ktorá by upravila postavenie generálneho prokurátora, plánuje ministerstvo spravodlivosti predložiť do medzirezortného pripomienkového konania do konca mesiaca. Zmena zákona o prokuratúre by podľa slov šéfky rezortu Lucie Žitňanskej (SDKÚ-DS) mala priniesť napríklad zrušenie negatívnych pokynov či transparentný výber budúcich prokurátorov.
Ako v utorok 11. januára avizoval predseda Národnej rady SR a líder SaS Richard Sulík, tento týždeň bude do parlamentu predložený poslanecký návrh, ktorý prinesie zmenu rokovacie poriadku tak, aby sa nový generálny prokurátor volil verejne. Ministerka Žitňanská má okrem toho pripraviť zmeny v postavení generálneho prokurátora. "Predpokladám, že budú predložené na marcovú schôdzu. Hneď potom vyhlásim lehotu na predkladanie kandidátov," uistil Sulík.
Šéf parlamentu predpokladá, že nového generálneho prokurátora by mohli ľudia spoznať v priebehu piatich až šiestich mesiacov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies