Kysnuté praclíky.

NETKY.SK • 13 Apríl 2011, 07:33 • 2 min
Kysnuté praclíky.

Kysnuté praclíky. Gurmán Suroviny 300 g polohrubej múky, 50 g palmarín, 20 g droždia, 10 g cukru, 2 žĺtky, soľ, mlieko, rasca, palmarín na potretie plechu Príprava Z mlieka, droždia, cukru a štipky soli si pripravíme kvások.

slovakia

left justify in out

img

Suroviny:

300 g polohrubej múky, 50 g palmarín, 20 g droždia, 10 g cukru, 2 žĺtky, soľ, mlieko, rasca, palmarín na potretie plechu

Príprava:

Z mlieka, droždia, cukru a štipky soli si pripravíme kvások. Do preosiatej múky pridáme palmarín, žĺtky, kvások a spracujeme husté cesto. Necháme na teplom mieste kysnúť. Cesto rozdelíme na 20 častí, každý diel na doske na tenko vyšúľame a sformujeme ako praclík. Poukladáme na vymastený plech a necháme ešte kysnúť. Pred pečením potrieme mliekom, posypeme rascou a hrubšou soľou.

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies