Kysnuté praclíky. Gurmán Suroviny 300 g polohrubej múky, 50 g palmarín, 20 g droždia, 10 g cukru, 2 žĺtky, soľ, mlieko, rasca, palmarín na potretie plechu Príprava Z mlieka, droždia, cukru a štipky soli si pripravíme kvások.
Suroviny:
300 g polohrubej múky, 50 g palmarín, 20 g droždia, 10 g cukru, 2 žĺtky, soľ, mlieko, rasca, palmarín na potretie plechu
Príprava:
Z mlieka, droždia, cukru a štipky soli si pripravíme kvások. Do preosiatej múky pridáme palmarín, žĺtky, kvások a spracujeme husté cesto. Necháme na teplom mieste kysnúť. Cesto rozdelíme na 20 častí, každý diel na doske na tenko vyšúľame a sformujeme ako praclík. Poukladáme na vymastený plech a necháme ešte kysnúť. Pred pečením potrieme mliekom, posypeme rascou a hrubšou soľou.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies