Kyselinou poliaty riaditeľ baletu Sergej Filin útočníkovi odpustil

NETKY.SK • 28 Január 2013, 12:25 • 2 min
Kyselinou poliaty riaditeľ baletu Sergej Filin útočníkovi odpustil

Kyselinou poliaty riaditeľ baletu Sergej Filin útočníkovi odpustil - Krimi Umelecký riaditeľ baletu moskovského Veľkého divadla Sergej Filin, ktorému minulý týždeň neznámy páchateľ vylial do tváre kyselinu sírovú, uviedol, že útočníka zrejme poháňala ctiž

slovakia

left justify in out

imgUmelecký riaditeľ baletu moskovského Veľkého divadla Sergej Filin, ktorému minulý týždeň neznámy páchateľ vylial do tváre kyselinu sírovú, uviedol, že útočníka zrejme poháňala ctižiadosť alebo nenávisť.

Filin (42) s oholenou hlavou a obviazaným krkom pre ruskú štátnu televíziu zo svojej nemocničnej izby v nedeľu ďalej povedal, že páchateľovi odpustil a že je napriek zraneniam odhodlaný na návrat k svojej práci, napísala agentúra Reuters.

Umelecký riaditeľ baletu Veľkého divadla utrpel ťažké popáleniny, keď ho počas cesty domov 18. januára neznámy útočník polial kyselinou. Lekári uskutočnili na každom jeho oku dve operácie a dúfajú, že sa im podarilo zachrániť mu zrak.

"Nebudem klamať. Samozrejme, je to pre mňa veľmi ťažké a veľmi zložité," povedal Filin. "Každé ráno po zobudení si poviem: 'Sergej, si zdravý, všetko je na svojom mieste - tvoje ruky, tvoje nohy.'... A ja spravím všetko preto, aby som bol opäť ten Sergej, ktorým som bol predtým," dodal. 

Na záberoch nemal obviazanú hlavu hrubými obväzmi, ako deň po útoku, mal však len spolovice otvorené oči a nebolo jasné, či vidí.

Filinova pozícia mu umožňovala vytvoriť alebo zničiť umelecké dráhy v balete, ktorý je trvalým symbolom ruskej kultúry, konštatovala agentúra Reuters. Po útoku povedal, že dostával hrozby. Ako spresnil, nevie, kto za útokom stojí, vyjadril však presvedčenie, že je spojený s jeho prácou.

"Aj keď sa stane najhoršie, budem sa ďalej pozerať na tento svet a budem pokračovať v tom, čo robím - bude to však prostredníctvom očí mojich troch synov," dodal Filin. 

Agentúra Reuters minulý týždeň citovala popredného ruského očného lekára, ktorý uviedol, že Filin si zachová časť zraku na obidvoch očiach. "Sľubujem vám, že ma budete vidieť na scéne," povedal umelecký riaditeľ baletu Veľkého divadla v Moskve.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies