Kyrgiosa pod piatimi kruhmi v Tokiu neuvidíme, nešlo mu pritom len o zisk olympijského zlata

NETKY.SK • 9 Júl 2021, 21:30 • 2 min
Kyrgiosa pod piatimi kruhmi v Tokiu neuvidíme, nešlo mu pritom len o zisk olympijského zlata

SYDNEY - Austrálsky tenista Nick Kyrgios sa napokon rozhodol neštartovať na olympijských hrách v japonskom Tokiu. Ako hlavný dôvod uviedol, že pod piatimi kruhmi nechce hrať pred prázdnymi tribúnami.

slovakia

left justify in out

Japonci iba niekoľko hodín predtým informovali, že pandémia koronavírusu nedovolí vstup priaznivcom na jednotlivé športoviská.

 

Olympiáda v Tokiu bude bez fanúšikov! V metropole Japonska je vyhlásený výnimočný stav!


"Bol to môj sen reprezentovať Austráliu na olympijských hrách a uvedomujem si, že možno už takú šancu mať nikdy nebudem. Poznám sa však a myslím si, že hrať pred prázdnymi sedadlami mi príliš nesedí. A ani nikdy nesedelo," napísal 26-ročný Kyrgios na sociálnych sieťach.

 

img

 

Skončil aj na Wimbledone 
Austrálčan pred piatimi rokmi neštartoval ani na OH v Riu de Janeiro. "Nechcem o šancu pripraviť iného zdravého austrálskeho športovca pripraveného reprezentovať svoju krajinu," doplnil Kyrgios, ktorý z grandslamového Wimbledonu odstúpil pre problémy s brušným svalstvom. Olympiáda tak príde o showmana na tenisových kurtoch a jeho neskutočné údery. 

 

 

Ešte v Londýne avizoval, že v Tokiu chce hrať iba v prípade, ak v hľadiskách budú fanúšikovia, so sebou si vezme svoj podporný tím a bude mať šancu sledovať výkony iných športovcov.


Absencia fanúšikov zo zahraničia na OH v Tokiu je známa už dlhšie, no japonskí organizátori verili, že na tribúny sa dostane aspoň obmedzené množstvo domácich divákov. V krajine však až do skončenia OH pretrvá výnimočný stav, preto sa ani japonskí priaznivci nedostanú na športoviská.

 

img

 

Organizátori ich vyzvali, aby osobne nesledovali ani súťaže, ktoré sa v Tokiu uskutočnia mimo klasických športovísk - triatlon či cestnú cyklistiku. Z tohtoročných olympijských hier, ktoré sa mali pôvodne konať už vlani, bude výhradne televízna záležitosť.

Kyrgios chce absenciu v Tokiu využiť na doliečenie svojich zranení. "Získam tým čas dať telo do poriadku. Držím palce a prajem šťastie všetkým Austrálčanom súťažiacim na OH. Čoskoro sa opäť vidíme na kurtoch," dodal na záver.

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies